Piept de Pui la Grătar, Legume la Abur și Quinoa din: piept de pui, quinoa, brocoli, ardei, sare, piper, ulei. Acest trio nutritiv reprezintă combinația ideală pentru o masă echilibrată, plină de proteine de calitate, fibre și vitamine esențiale. Perfect pentru cei care își doresc o alimentație sănătoasă, dar și pentru gurmanzii care nu vor […]
Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de struguri
PrinteazaPui la cuptor cu sos de struguri din: pui, ghimbir, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, scortisoara, struguri, ceapa, supa de pui, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pui de 1.6 kg
- 115-130g rădăcină de ghimbir ras
- 6-8 catei de usturoi, tocat
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri ulei de măsline
- un varf de cutit de scortisoara
- 1 kg struguri
- 5-7 cepe mici, tocate
- 250ml supa de pui
- sare și piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se freaca carnea de pui cu jumatate din ghimbir, usturoi, jumatate din sucul de lamaie, ulei de măsline, scorțișoară, sare și piper.
Se lasă la marinat.
Intre timp, taiati strugurii jumătati, scoateți semințele.
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Se încălzește o tigaie.
Se scoate puiul din marinata, se adaugă in tigaie și se rumeneste pe toate partile.
Adaugati in cavitatea puiului ceapa, usturoi si ghimbir din marinată si struguri.
Dati la cuptor timp de 40-60 minute.
Scoateti din cuptor si pastrati cald.
Se toarnă ulei din tava intr-o tigaie, adăugați ceapa rămasa și gatiti aproximativ 5 minute.
Adaugati strugurii rămași, ghimbir, supa si gatiti pana obtineti un sos.
Se condimentează cu sare, piper negru macinat si suc de lamaie.
Se serveste carnea de pui cu sos de struguri.
Pui la cuptor cu sos de struguri
Pofta buna!
Pui la Tigaie cu Lemongrass și Sos de Pește
Pui la Tigaie cu Lemongrass și Sos de Pește din: piept de pui, lemongrass, usturoi, ghimbir, sos de peste, ulei, zahar brun, sare, piper, suc de lamaie, coriandru. Descoperă cum să prepari un pui la tigaie cu lemongrass și sos de pește folosind această rețetă simplă, dar plină de arome. O cină rapidă și sănătoasă, […]