Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca din: carne de pasare, mazare verde, ulei sau unt, faina, zahar, sare, marar. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre 1 kg mazăre verde 4 linguri ulei sau unt 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare mărar verde Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se […]
Reteta zilei: Pui delicios cu mazare
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu mazare din: piept de pui, mazare, ceapa, morcov, telina, patrunjel, verdeata si bulion sau pasta de rosii.
Ingrediente:
- piept de pui- 500 g
- mazare
- o ceapa
- un morcov
- o telina mica
- o radacina de patrunjel
- verdeata (marar)
- bulion sau pasta de rosii
Mod de preparare:
Se pune pieptul de pui la fiert in putina apa.
Intr-o tigaie se caleste ceapa pentru un minut, apoi se adauga legumele taiate cubulete.
Se pune carnea de pui taiata cubulete, apoi mazarea (proaspata sau din conserva) si se lasa la fiert dupa ce s-a potrivit gustul de sare/ piper.
Se pun doua linguri de bulion sau pasta de rosii, o cana de apa si se lasa la fiert inca 10- 15 minute.
Se presara verdeata si se poate servi ca felul II.
Pui delicios cu mazare
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca
Pui picant cu mazare si morcovi
Pui picant cu mazare si morcovi din: piept de pui, ulei, mazare, morcovi, ardei, boia, ceapa, zahar. Ingrediente: 1 piept mare de pui, dezosat 3 linguri ulei 800 g boabe de mazăre 6-8 morcovi noi 1 ardei iute roşu 1/2 linguriţă boia dulce 1 ceapă uscată mare 1 lingură zahăr Mod de preparare: Spălaţi, […]
Pofta buna!
Simplu si bun