Reteta zilei: Pui cu dovlecei si ceapa
PrinteazaPui cu dovlecei si ceapa din: pulpe de pui, dovlecei, ceapa, usturoi, lamaie, condimente, ulei de masline, sare, piper.
- 6 pulpe superioare de pui dezosate, tăiate în sferturi
- 2 dovlecei felii
- 1 ceapă feliata
- 3 căței de usturoi tocat
- 1 lamaie
- 2 lingurițe condimente, dupa gust
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare si piper
Mod de preparare:
Combinați puiul, usturoiul, coaja de lămâie și jumătate din condimente. Se condimentează cu sare și piper.
Combinați dovleceii cu restul condimentelor, condimentați cu sare și piper. Presarati ceapa tăiată felii cu sare, piper și stoarceti câteva picături de suc de lămâie.
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Rumeniti puiul 2-3 minute pe fiecare parte.
Adăugați dovlecei și ceapă, amestecati. Dati la cuptor timp de 15 minute.
Stropiți cu suc de lămâie înainte de servire.
Pui cu dovlecei si ceapa
Pofta buna!