Reteta zilei: Pui la gratar cu sos barbeque
PrinteazaPui la gratar cu sos barbeque din: pulpe de pui, bacon, sos barbeque, ceapa, apa, pasta de tomate, otet de mere, sos worcesteshire, mustar dijon, melasa, sirop de artar, piper, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, piper cayenne.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 8 bucati de bacon, felii subtiri
- ¼ – ½ ceasca sos barbeque
Ingrediente sos barbeque:
- 1 ceapa, tocata
- ½ cana de apa
- 6 linguri pasta de tomate
- 2 linguri de otet de mere
- 2 linguri de Worcestershire
- 2 linguri de mustar Dijon
- 5 linguri de melasa
- 2-3 linguri de miere sau sirop de artar
- ¼ lingurita piper negru
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita praf de Chili
- 1 lingurita piper cayenne
Mod de preparare:
Preincalziti gratarul. Infasurati fiecare pulpa de pui cu 2 felii de bacon si puneti pe o farfurie.
Puneti apoi pulpe pe pe gratar si ungeti cu sos barbeque.
Intoarceti si aveti grija sa ungeti cu sos pentru a pastra pulpele fragede, insa sa prinda o crusta crocanta.
Pentru prepararea sosului puneti ceapa la foc mediu intr-o cratita, adaugati restul ingredientelor, amestecati bine si puneti capac.
Fierbeti 20-30 de minute amestecand ocazional.
Pui la gratar cu sos barbeque
Pofta buna!
Sosul face tot in reteta asta:)
Si sosul, dar puiul arata foarte tare
Arata bine, vreau si eu 🙂