Reteta zilei: Pui la gratar cu sos barbeque

Printeaza

Pui la gratar cu sos barbeque din: pulpe de pui, bacon, sos barbeque, ceapa, apa, pasta de tomate, otet de mere, sos worcesteshire, mustar dijon, melasa, sirop de artar, piper, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, piper cayenne.

 

Pui la gratar cu sos barbeque

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 8 bucati de bacon, felii subtiri
  • ¼ – ½ ceasca sos barbeque

Ingrediente sos barbeque:

  • 1 ceapa, tocata
  • ½ cana de apa
  • 6 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de otet de mere
  • 2 linguri de Worcestershire
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 5 linguri de melasa
  • 2-3 linguri de miere sau sirop de artar
  • ¼ lingurita piper negru
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita praf de Chili
  • 1 lingurita piper cayenne

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti gratarul. Infasurati fiecare pulpa de pui cu 2 felii de bacon si puneti pe o farfurie.

Puneti apoi pulpe pe pe gratar si ungeti cu sos barbeque.

Pui la gratar cu sos barbeque

Intoarceti si aveti grija sa ungeti cu sos pentru a pastra pulpele fragede, insa sa prinda o crusta crocanta.

Pui la gratar cu sos barbeque

Pentru prepararea sosului puneti ceapa la foc mediu intr-o cratita, adaugati restul ingredientelor, amestecati bine si puneti capac.

Fierbeti 20-30 de minute amestecand ocazional.

Pui la gratar cu sos barbeque

Pui la gratar cu sos barbeque

Pui la gratar cu sos barbeque

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Sosul face tot in reteta asta:)

  2. Maricica Neculce

    Si sosul, dar puiul arata foarte tare

  3. Arata bine, vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.