Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de smantana
PrinteazaPui la cuptor cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, branza cheddar, supa de pui, smantana, maioneza, praf de ceapa, condimente de pui, suc de lamaie, orez brun si sparanghel.
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat, taiat fasii (8 bucati)
- sare si piper dupa gust
- 1/2 ceasca branza Cheddar rasa
Ingrediente sos:
- 2 cani supa de pui
- 1 ceasca smantana
- 1/2 ceasca maioneza
- 1 lingura praf de ceapa
- 1 lingura condimente de pui
- 1 lingura suc de lămâie
- 1 cana branza Cheddar rasa
Ingrediente garnitura:
- orez brun
- sparanghel
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 175C. Pulverizati ulei intr-un vas termorezistent. Asezonati carnea de pui cu sare si piper dupa gust. Asezati in vasul de copt.
Combinati supa de pui, smantana, maioneza, praful de ceapa, condimentele de pui, sucul de lamaie si branza cheddar. Amestecati bine pana se omogenizeaza.
Imprastiati sosul peste pui, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 25 de minute. Dupa 25 de minute, utilizați o furculita si separati bucatile de pui. Acoperiti din nou si mai dati la cuptor aproximativ 20 de minute.
Apoi scoateți folia, imprastiati restul de branza cheddar si dati din nou la cuptor 15-20 de minute. Serviti puiul cu sos de smantana cu orez brun si sparanghel.
Pui la cuptor cu sos de smantana
Pofta buna!
Interesanta reteta de pui la cuptor!
bai, puiul la cuptor arata demential 🙂