Reteta zilei: Pui la tigaie pe pat de orez

Printeaza

Pui aromat la tigaie pe pat de orez din: piept de pui, ceapa, praf de usturoi, chimen, piper negru, praf de chili, praf de ceapa, sare, oregano, ulei de masline, limeta, faina, orez, patrunjel.

Pui la tigaie pe pat de orez

Pui la tigaie pe pat de orez

 

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 2 lingurite praf de chili
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • ¼ lingurita de sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cani de supa de pui
  • ½ de limeta
  • 3 lingurite de faina
  • 2 cesti orez fiert
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat sau coriandru

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de pui bucati si se pune intr-un bol. Apoi se adauga chimen, piper, usturoi, praf de ceapa, praf de chili, sare, oregano si se amesteca bine. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu si se adauga ulei de masline.

Pui la tigaie pe pat de orez

Se soteaza ceapa 3 minute, apoi se adauga carnea de pui si se amesteca usor. Se gaseste aproximativ 4-5 minute.

Pui la tigaie pe pat de orez

Adaugati supa de pui si sucul de limeta si amestecati. Se adauga faina si se amesteca pana se ingroasa. Opriti focul si serviti pe pat de orez. garnisiti cu patrunjel proaspat tocat sau coriandru.

Pui la tigaie pe pat de orez

Pui la tigaie pe pat de orez

Pui la tigaie pe pat de orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.