Reteta zilei: Pui cu lapte de cocos pe pat de orez

Printeaza

Pui cu lapte de cocos pe pat de orez din: turmeric, chimion, praf de usturoi, sare, scortisoara, piept de pui, lapte de cocos, limeta, ghimbir, usturoi, busuioc, morcovi, orez brun.

 

Ingrediente:

  • cate 1 lingurita turmeric, chimion, praf de usturoi
  • cate 1/2 lingurita sare grunjoasa si scortisoara
  • 500gr piept de pui, cuburi
  • 2 cutii de lapte de cocos
  • 2 limete
  • 1 lingura radacina de ghimbir proaspat, tocat
  • 3 catei de usturoi, tocat aproximativ
  • 4 cesti frunze de busuioc
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 morcovi, cuburi
  • 1 cana de orez brun

Mod de preparare:

Intr-o ceasca mica, combina turmeric, chimen, praf de usturoi, sare si scortisoara.

presara carnea de pui peste tot si se stoarce o jumatate de limeta. Marinati, dupa preferinta.

Intr-un procesor de alimente, combinati o cutie de lapte de cocos, suc de la o limeta, ghimbir, usturoi, busuioc si un varf de cutit de sare.

Procesati pana la omogenizare. incalzeste o lingura ulei de masline intr-o tigaie.

Adaugati morcovii si sotati pentru aproximativ 5 minute. Puneti carnea de pui si gatiti alte cateva minute.

Adaugati sos de busuioc de nuca de cocos si gatiti timp de 10 minute.

Intre timp, combinati orezul si restul de lapte de cocos intr-o oala.

Serviti carnea de pui pe pat de orez si garnisiti cu busuioc si limeta.

 

Pui cu lapte de cocos pe pat de orez

 

Pui_cu_lapte_de_cocos_pe_pat_de_orez_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Socată cu Mentă

Cu această rețetă simplă, vei putea prepara acasă o băutură revigorantă și aromată, care va fi cu siguranță apreciată de toată lumea.   Ingrediente: 10-12 flori mari de soc, bine spălate 1 lămâie mare, tăiată […]

Sepie cu Sos de Vin Alb și Usturoi

un preparat rafinat și delicios, ideal pentru cei care apreciază fructele de mare și aromele mediteraneene. Sepia, cunoscută pentru carnea sa fragedă și gustul său delicat, se combină perfect cu un sos de vin alb și usturoi, creând o experiență culinară de neuitat. Această rețetă detaliată […]

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu-mi palce cu arata puiul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.