Reteta zilei: Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi
PrinteazaPui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi, morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina, unt, parmezan si sare.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1.5 cani cartofi
- 1 cana morcovi
- 1 cana de mazare
- 1/3 ceasca faina
- 1/2 lingurița de sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 2 cesti supa de pui
- 1/2 ceasca de lapte
Ingrediente aluat cu branzeturi:
- 1 cana faina
- 4 linguri de unt rece, taiat cubulete
- Branza/parmezan ras
- sare
- apa foarte rece
Mod de preparare:
Se prepara aluatul cu branzeturi prin combinarea tuturor ingredientelor uscate in procesorul de alimente pana se obtine un aluat sfaramicios.
Adaugați apa foarte rece pana obtineti aluat pufos.
Inveliti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 de minute.
Intr-o cratiță mare, combinati pieptul de pui, morcovii, cartofii și adaugati apa.
Fierbeti pentru de 10 minute. Scurgeti lichidul si lasati deoparte.
Intr-o cratiță la foc potrivit se topeste untul. Se incorporeaza faina, sare și piper și se mai fierbe timp de 2-3 minute amestecand continuu.
Incoporati supa de pui si laptele. Fierbeti la foc mic pana se ingroasa.
Adaugați puiul cu legumele fierte si mazarea.
Se amesteca bine pentru a se combina aromele.
Preincalziti cuptorul la 280 C. Pe o suprafata de lucru intindeti aluatul si taiati apoi in patru patrate egale.
In 4 vase de copt impartiti compozitia de pui.
Acoperiti cu aluatul de branzeturi si coaceti 25-30 de minute.
Scoateți din cuptor și serviti fierbinte.
Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi
Pofta buna!
Imi place puiul facut in modul asta
Interesant