Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun
PrinteazaPui cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui, condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de cocos, mazare, orez brun si piper negru.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de canola
- 1 piept de pui, taiat cubulete
- 2 linguri condimente vindaloo (coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce, cardamom,acid citric,praf de ardei iute)
- 1/4 ceasca de otet de cidru
- 1 lingurita sare
- 1 ceapa alba, tocata
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei gras rosu, tocat
- 1 ceasca lapte de cocos
- 1/2 cana mazare
- 1 ceasca de orez brun
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Gatiti orezul in apa clocotita pentru cateva minute, sa ramana al dente.
Intr-un castron mic se amesteca impreuna condimentele vindaloo, otetul si sarea pana devine o pasta.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoi si ardei rosu.
Gatiti aproximativ 5 minute, pana cand legumele incep sa se înmoaie.
Adauga pasta vindaloo si se amesteca pentru a se combina.
Lasati sa fiarba usor cateva minute.
Adaugati carnea de pui in tigaie si amestecati timp de 2 minute.
Apoi se incorporeazalaptele de cocos se reduce focul si se fierbe aproximativ 10 minute.
La sfarsit se adauga mazarea, se mai fierbe cateva minute si dupa gust se mai adauga sare si piper.
Serviti puiul cu legume pe pat de orez brun.
Pui cu legume pe pat de orez brun
Pofta buna!
Delicios puiul cu legume
Vreau si eu din puiul asta 🙂
Buna reteta asta
Bun puiul cu legume