Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun

Printeaza

Pui cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui, condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de cocos, mazare, orez brun si piper negru.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de canola
  • 1 piept de pui, taiat cubulete
  • 2 linguri condimente vindaloo (coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce, cardamom,acid citric,praf de ardei iute)
  • 1/4 ceasca de otet de cidru
  • 1 lingurita sare
  • 1 ceapa alba, tocata
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 ardei gras rosu, tocat
  • 1 ceasca lapte de cocos
  • 1/2 cana mazare
  • 1 ceasca de orez brun
  • 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Gatiti orezul in apa clocotita pentru cateva minute, sa ramana al dente.

Intr-un castron mic se amesteca impreuna condimentele vindaloo, otetul si sarea pana devine o pasta.

Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoi si ardei rosu.

Gatiti aproximativ 5 minute, pana cand legumele incep sa se înmoaie.

Adauga pasta vindaloo si se amesteca pentru a se combina.

Lasati sa fiarba usor cateva minute.

Adaugati carnea de pui in tigaie si amestecati timp de 2 minute.

Apoi se incorporeazalaptele de cocos se reduce focul si se fierbe aproximativ 10 minute.

La sfarsit se adauga mazarea, se mai fierbe cateva minute si dupa gust se mai adauga sare si piper.

Serviti puiul cu legume pe pat de orez brun.

 

Pui cu legume pe pat de orez brun

Pui cu legume pe pat de orez brun

 

Pofta buna!

 

 

 

4 comentarii

  1. Delicios puiul cu legume

  2. Vreau si eu din puiul asta 🙂

  3. Buna reteta asta

  4. Bun puiul cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.