Piftie de Pipote de Pui – un preparat traditional, cunoscut si sub numele de racitura. Aceasta reteta este apreciata pentru gustul sau bogat si textura unica, fiind un fel de mancare des intalnit la mesele de sarbatoare. Piftia de pipote de pui se prepara prin fierberea lenta a pipotelor, care elibereaza colagenul necesar pentru a […]
Reteta zilei: Pui cu legume la tigaie in frunze de salata
PrinteazaPui cu legume la tigaie in frunze de salata din: piept de pui, usturoi, ghimbir, morcovi, ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, muguri de fasole, ulei de masline, sos de soia, otet, sos sriracha, salata verde, castravete, busuioc, praz.
Ingrediente:
- 1 piept de pui tocat
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura ghimbir proaspat, tocat
- 1 cană de morcovi
- 1 cană ciuperci, tocate marunt
- 1 ardei gras rosu, cubulete
- ½ ceapa rosie, cubulete
- 1 cană muguri de fasole
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de sos de soia
- 1 lingură oțet de vin de orez
- 2 linguri sos sriracha
- 1 salata verde
Ingrediente pentru garnitura:
- ½ castravete fără semințe, cuburi
- ¼ ceasca busuioc proaspat, tocat
- 4 fire praz, felii subțiri
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se adauga usturoiul tocat si ghimbir și sotati aproximativ 1 minut.
Adaugati carnea de pui tocata. Gatiti pentru aproximativ 3 minute.
Adaugati toate legumele, cu excepția mugurile de fasole, sos de soia, oțet și Sriracha.
Gatiti timp de 3 minute.
Adăugați mugurii de fasole. Gatiti pentru 1 minut și opriti focul.
Pe frunze de salata adaugati 2-3 linguri de amestec de carne de pui.
Garnisiti cu castravete, busuioc, praz și serviti.
Pui cu legume la tigaie in frunze de salata
Pofta buna!
Pui cu Spanac și Sos de Iaurt – este o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz nutritiv. Este o masă echilibrată și plină de arome, ideală pentru cei care doresc să mănânce sănătos fără a compromite gustul. Spanacul este considerat un superaliment datorită conținutului său ridicat de vitamine A, […]
Arata bine puiul cu legume
Daca-l fac nu le mai pun pe nicio frunza :)))