Reteta zilei: Pui cu legume la tigaie in frunze de salata

Printeaza

Pui cu legume la tigaie in frunze de salata din: piept de pui, usturoi, ghimbir, morcovi, ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, muguri de fasole, ulei de masline, sos de soia, otet, sos sriracha, salata verde, castravete, busuioc, praz.

Ingrediente: 

  • 1 piept de pui tocat
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura ghimbir proaspat, tocat
  • 1 cană de morcovi
  • 1 cană ciuperci, tocate marunt
  • 1 ardei gras rosu, cubulete
  • ½ ceapa rosie, cubulete
  • 1 cană muguri de fasole
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lingură oțet de vin de orez
  • 2 linguri sos sriracha
  • 1 salata verde

Ingrediente pentru garnitura:

  • ½ castravete fără semințe, cuburi
  • ¼ ceasca busuioc proaspat, tocat
  • 4 fire praz, felii subțiri

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se adauga usturoiul tocat si ghimbir și sotati aproximativ 1 minut.

Adaugati carnea de pui tocata. Gatiti pentru aproximativ 3 minute.

Adaugati toate legumele, cu excepția mugurile de fasole, sos de soia, oțet și Sriracha.

Gatiti timp de 3 minute.

Adăugați mugurii de fasole. Gatiti pentru 1 minut și opriti focul.

Pe frunze de salata adaugati 2-3 linguri de amestec de carne de pui.

Garnisiti cu castravete, busuioc, praz și serviti.

Pui cu legume la tigaie in frunze de salata

Pui_cu_legume_la_tigaie_in_frunze_de_salata_04

 

Pofta buna!

 

 

Piftie de Pipote de Pui

Piftie de Pipote de Pui – un preparat traditional, cunoscut si sub numele de racitura. Aceasta reteta este apreciata pentru gustul sau bogat si textura unica, fiind un fel de mancare des intalnit la mesele de sarbatoare. Piftia de pipote de pui se prepara prin fierberea lenta a pipotelor, care elibereaza colagenul necesar pentru a […]

Pui cu Spanac și Sos de Iaurt

Pui cu Spanac și Sos de Iaurt – este o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz nutritiv. Este o masă echilibrată și plină de arome, ideală pentru cei care doresc să mănânce sănătos fără a compromite gustul. Spanacul este considerat un superaliment datorită conținutului său ridicat de vitamine A, […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Arata bine puiul cu legume

  2. Daca-l fac nu le mai pun pe nicio frunza :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.