Reteta zilei: Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

Printeaza

Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar, sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia de ardei chimen, praf de chili, pui.

Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

 

Ingrediente:

  • sucul de la 2 lamai
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 1 lingura de sirop de arțar
  • 2 lingurite de sare
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 ½ lingura ulei de nuca de cocos
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita praf de chili
  • 4 bucati pui

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare combinati suc de lamaie , oțet de mere , sare și sirop de arțar .

Intr-o cratița mica combinati usturoi , ulei de nuca de cocos, boia de ardei , chimen si chili.

Incalziti la foc mediu 2-3 minute, amestecand constant pana se combina.

 

Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

Combinati apoi amestecul de usturoi cu amestecul de suc ​​de lamaie și se amesteca bine.

Puneti carnea intr-o punga si turnati marinata, dati apoi la frigider cel putin 4 ore.

Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

Scoateți carnea de pui de la frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de a o pune pe gratar.

Incalziti gratarul si gatiti aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte.

Serviti imediat.

Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.