Reteta zilei: Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar
PrinteazaPui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar, sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia de ardei chimen, praf de chili, pui.
Ingrediente:
- sucul de la 2 lamai
- 2 linguri de oțet de mere
- 1 lingura de sirop de arțar
- 2 lingurite de sare
- 4 catei de usturoi, zdrobit
- 1 ½ lingura ulei de nuca de cocos
- 2 lingurite boia de ardei
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita praf de chili
- 4 bucati pui
Mod de preparare:
Intr-un castron mare combinati suc de lamaie , oțet de mere , sare și sirop de arțar .
Intr-o cratița mica combinati usturoi , ulei de nuca de cocos, boia de ardei , chimen si chili.
Incalziti la foc mediu 2-3 minute, amestecand constant pana se combina.
Combinati apoi amestecul de usturoi cu amestecul de suc de lamaie și se amesteca bine.
Puneti carnea intr-o punga si turnati marinata, dati apoi la frigider cel putin 4 ore.
Scoateți carnea de pui de la frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de a o pune pe gratar.
Incalziti gratarul si gatiti aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte.
Serviti imediat.
Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar
Pofta buna!