Reteta zilei: Pui mediteranean cu masline
PrinteazaPui mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano, sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb.
Ingrediente:
- 3/4 ceasca masline verzi tocate
- 1/3 ceasca de ulei de masline
- 2 linguri de suc proaspat de limeta
- 1 lingura de usturoi zdrobit
- 2 lingurite de miere
- 1/2 lingurita coaja de limeta
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/2 lingurita oregano uscat
- Sare și piper
- 4-5 pulpe de pui
- 1/4 ceasca de vin alb
- 1 lingura amidon de porumb
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecati impreună maslinele tocate, uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul, mierea, coaja de lamaie, fulgii de ardei rosu si oregano.
Asezonati cu sare si piper dupa gust. Se asezoneaza puiul.
Puneti bucatile de pui intr-un vas de ceramica. Ungeti cu sosul de masline.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si lasati la macerat la rece cel putin 2 ore.
Incalziti cuptorul la 170 C. intepati folia de aluminiu la colturi.
Dati la cuptor pentru 80-95 de minute, ungand periodic cu sos. In ultimele 30 de minute scoateti folia.
Transferati bucatile de pui pe platou.
Adaugati sosul intr-o tigaie, insa evitati grasimea. Adaugati ¼ cana de vin alb.
In timp ce sosul se incalzeste, amestecati impreuna 1 lingura amidon de porumb cu 2 linguri de apa si amestecati.
Adaugati in tigaie. Serviti carnea de pui cu sos cald.
Pui mediteranean cu masline
Pofta buna!
ce bine arata puiul mediteranean cu legume, ce gustos! 🙂
Like
Puiul este delicios