Reteta zilei: Pui cu sos de mustar

Printeaza

O reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper.

Pui cu sos de mustar

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 100ml suc de portocale
  • 100g smantana
  • 100ml vin alb
  • 3 linguri mustar
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura amidon de porumb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puiul se curata de piele si se taie in bucati. Se pune puiul intr-o cratita impreuna cu untul si usturoiul zdrobit  si se da la foc mestecand continuu.

Pui_cu_sos_de_mustar_02

Cand carnea a devenit aurie se adauga vinul, sucul de portocale si mustarul, dupa care cratita este acoperita si se fierbe la foc mic timp de 25 minute.

Pui_cu_sos_de_mustar_05

Amidonul se dizolva in cateva linguri de lapte, se adauga smantana. Compozitia se pune in cratita peste pui si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza mancarea cu sare si piper dupa gust. Se poate servi cu cartofi sau cu orez.

Pui_cu_sos_de_mustar_07

Pui cu sos de mustar

 

Pui cu sos de mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.