Copane de pui glazurate cu gem din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4 copane intregi fara piele 1/2 lingurita sare 1/2 […]
Reteta zilei: Pui cu sos de portocale
PrinteazaPui cu sos de portocale din: pulpe de pui, sare, piper, praz, cimbru, suc de portocale, ketchup, miere, zahar brun, limeta, ardei iute, sos worcestershire.
Ingrediente:
- 3 kg pulpe de pui
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita de piper negru
- 2 fire praz
- 2 crengute de cimbru
- 1 cana suc de portocale
- 1 ceasca ketchup
- 2 linguri miere
- 1 lingura de zahar brun
- 1 limeta (suc si coaja)
- 1/2 ardei iute, cuburi
- 1 lingura sos Worcestershire
Mod de preparare:
Spalati bucatile de pui si se scurg. Apoi asezonati cu prazul taiat marunt, sare, piper negru si cimbru.
Lasati la marinat aproximativ 15 minute.
Intr-o tigaie la foc mediu adauga toate celelalte ingrediente, amestecati bine, apoi se reduce focul la mic si fierbeti aproximativ 10-15 minute.
Opriti focul.
Incalziti gratarul, frigeti carnea pe fiecare parte cateva minute.
Dati apoi puiul prin sosul de portocale si puneti din nou pe gratar si mai frigeti cateva minute.
Stoarceti suc de limeta si serviti.
Pui cu sos de portocale
Pofta buna!
Piept de rata cu sos de portocale – usor de preparat
Piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, miere, sare. Ingrediente: 1 piept de raţă 2 portocale întregi zeama de la două portocale 1 linguriţă cu miere sare după gust Mod de preparare: Curăţă pieptul de raţă de eventualele oase şi împarte-l în 2 părţi egale. Spală-l, usucă-l bine […]
Pofta buna!