Reteta zilei: Pui cu sote de legume si sos
PrinteazaPui cu sote de legume si sos din: pui, ulei demasline, dovlecei, morcovi, ardei gras, unt de migdale, nuca de cocos, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, ulei de susan, seminte de susan.
- 1 piept de pui
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 dovlecei maruntiti
- 2 morcovi mărunțiți
- 2 ardei grasi felii subțiri
- 1/4 cană unt de migdale
- 4 linguri nucă de cocos
- 1 1/2 linguri suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi mărunțit
- 1 lingură de ghimbir
- 1 lingură ulei de susan
- 1/8 lingurita sare
- semințe de susan, pentru garnitură
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, încălziți 1/2 din uleiul de măsline la foc mediu-înalt.
Adăugați puiul și gătiți aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Scoateți puiul din tigaie pentru a se odihni.
Între timp, pregătiți sosul. Într-un bol mic, amestecați împreună untul de migdale, nucă de cocos, sucul de lime, usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan și sarea.
Când puiul este gata, adăugați restul uleiului de măsline în aceeași tigaie.
Adăugați dovleceii, morcovii și ardeii tăiați. Gătiti aproximativ 4 minute, amestecând ocazional.
Tăiați puiul în cuburi si adăugați-le la legume.
Adaugati sosul si amestecati usor.
Presarati cu semințe de susan și serviti.
Pui cu sote de legume si sos
Pofta buna!