Reteta zilei: Pui in stil japonez

Printeaza

Pui in stil japonez din: pulpe de pui, kaki, unt, ulei, patrunjel, sare, vegeta si piper.

 

Ingrediente:

  • 600 gr pulpe de pui
  • 400 gr kaki
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 10 gr sare
  • 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Fructele kaki se taie în două şi se feliază. Pulpele de pui se dezosează şi se îndepărtează şi pielea.

Pui_in_stil_japonez_02

In uleiul încins, carnea se pune la călit pe flacără mică, până ce se rumeneşte pe ambele părţi.

Pui_in_stil_japonez_03

Intr-un castron se ţi­ne untul până când ajunge la temperatura camerei, apoi se condimentează cu piper, baza pentru mâncă­ruri şi pătrunjelul tocat.

Pui_in_stil_japonez_04

Lângă bucăţile de car­ne se pun la călit felii de ka­ki, iar după ce acestea se întorc, peste carne se pun bucăţi din untul condimen­tat, se acoperă vasul, se mai călesc circa 15 minute şi în final se condimentează to­tul după gust.

Pentru ca preparatul să nu fie prea gras, înainte de a fi pus untul, se scurge grăsimea din tigaie fi se adaugă circa 50 ml vin alb sau apă.

Pui_in_stil_japonez_05

Pui în stil japonez

Pui_in_stil_japonez

Poftă bună!

 

 

 

Pui cu Sos de Lamaie si Usturoi

Pui cu Sos de Lamaie si Usturoi – o reteta savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru orice ocazie. Aceasta combinatie de arome ofera un gust delicios si revigorant, iar ingredientele sale sunt pline de nutrienti esentiali pentru o alimentatie echilibrata. Descopera cum sa prepari un pui cu sos de lamaie si usturoi care va […]

Paste cu Pui si Sos de Lamaie

Paste cu Pui si Sos de Lamaie: o masa rapida si sanatoasa, plina de arome proaspete si revigorante. Acest fel de mancare combina suculenta puiului cu aciditatea lamaii, rezultand un sos cremos si aromat care imbraca perfect pastele. Carbohidratii complecsi din paste ofera energie sustinuta, ideala pentru activitatile zilnice. Proteinele din pieptul de pui ajuta […]

Pui cu Miere și Muștar

Pui cu Miere și Muștar: Un Deliciu Dulce Picant – un preparat gustos și savuros care combină perfect dulceața mierii cu picantul și aromele bogate ale muștarului. Această rețetă este nu doar ușor de preparat, dar și plină de arome care vor cuceri pe oricine. Ideal pentru o cină rapidă și delicioasă, puiul cu miere […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Imi place! Mi-ai facut pofta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.