Reteta zilei: Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac
PrinteazaPulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac din: pulpa de miel, pastarnac, morcovi, lamaie, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, lapte, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel
- 1 kg de pastarnac
- 1 legatura de morcovi
- 1/2 lamaie
- 2 linguri de rozmarin
- 2 linguri de cimbru
- 4 linguri de ulei de masline
- 5-6 catei de usturoi proaspat
- 2 linguri unt
- 1/2 cana de lapte
- 3 lingurite de sare
- 3 lingurite de boabe de piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Preîncalziti cuptorul la 325 de grade.Spalati si uscati carnea de miel cu prosoape de hartie. Crestati pulpa de miel din loc in loc si introduceti felii de usturoi.
Asezonati cu sare si piper dupa gust. Stropiti cu ulei de masline. Presarati rozmarin tocat si cimbru. Ungeti o tava cu ulei de masline, puneti pulpa de miel in mijloc.
Spalati morcovii cu apa rece, apoi curatati coaja. Aceleasi condimente pe care le-ati folosit pentru pulpa de miel le folositi si pentru morcovi. Asezati in tava de jur-imprejurul pulpei de miel. Stoarceti suc de lamaie peste morcovi si carnea de miel.
Acoperiti cu folie de aluminiu si puneti in cuptor timp de aproximativ 1 ora. Indepartati folia de aluminiu si mai dati la cuptor 10-15 minute. Spalati pastarnacul si se curata de coaja. taiati bucati potrivite. Puneti la fiert intr-o oala cu apa si fierbeti aproximativ 20 de minute.
Scoateti din oala si pastrati cateva linguri de lichid. Intr-un castron mare, pasati pastarnacul si adaugati lapte, unt si un varf de cutit de sare si piper. Amestecati pana obtineti piure.
Dupa ce ati scos carnea de miel din cuptor, lasati sa se odihneasca 10-15 minute. Serviti pulpa de miel cu morcovii copti si piure de pastarnac. Stropiti cu lichid ramas de la pastarnac.
Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac
Pofta buna!
Arata foarte bine, mi-ai facut pofta! desi nu ma prea impac cu carnea de miel