Reteta zilei: Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Printeaza

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac din: pulpa de miel, pastarnac, morcovi, lamaie, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, lapte, sare si piper.

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

 

Ingrediente:

  • 1 pulpa de miel
  • 1 kg de pastarnac
  • 1 legatura de morcovi
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri de rozmarin
  • 2 linguri de cimbru
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi proaspat
  • 2 linguri unt
  • 1/2 cana de lapte
  • 3 lingurite de sare
  • 3 lingurite de boabe de piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Preîncalziti cuptorul la 325 de grade.Spalati si uscati carnea de miel cu prosoape de hartie. Crestati pulpa de miel din loc in loc si introduceti felii de usturoi.

Asezonati cu sare si piper dupa gust. Stropiti cu ulei de masline. Presarati rozmarin tocat si cimbru. Ungeti o tava cu ulei de masline, puneti pulpa de miel in mijloc.

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Spalati morcovii cu apa rece, apoi curatati coaja. Aceleasi condimente pe care le-ati folosit pentru pulpa de miel le folositi si pentru morcovi. Asezati in tava de jur-imprejurul pulpei de miel. Stoarceti suc de lamaie peste morcovi si carnea de miel.

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Acoperiti cu folie de aluminiu si puneti in cuptor timp de aproximativ 1 ora. Indepartati folia de aluminiu si mai dati la cuptor 10-15 minute. Spalati pastarnacul si se curata de coaja. taiati bucati potrivite. Puneti la fiert intr-o oala cu apa si fierbeti aproximativ 20 de minute.

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Scoateti din oala si pastrati cateva linguri de lichid. Intr-un castron mare, pasati pastarnacul si adaugati lapte, unt si un varf de cutit de sare si piper. Amestecati pana obtineti piure.

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Dupa ce ati scos carnea de miel din cuptor, lasati sa se odihneasca 10-15 minute. Serviti pulpa de miel cu morcovii copti si piure de pastarnac. Stropiti cu lichid ramas de la pastarnac.

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine, mi-ai facut pofta! desi nu ma prea impac cu carnea de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.