O reteta de cotlete de miel in crusta picanta din: cotlete de miel, miere, otet, frunze de menta, pesmet, malai, sare, piper, cimbru, maghiran, nucsoara si ulei. Ingrediente: 4-6 cotlete de miel 1/2 cescuta cu miere 1 lingura cu otet 1 lingura cu frunze de menta uscata 6 linguri cu pesmet 2 linguri cu malai […]
Reteta zilei: Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice
PrinteazaPulpa de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin, cimbru usturoi, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel
- sare si piper
- cimbru, frunze de salvie, frunze de menta
- 1 bucata de unt
Ingrediente pentru crusta:
- 150g ierburi tocate (patrunjel, rozmarin, cimbru si menta)
- 150g pesmet
- 4 catei de usturoi, tocat
- 100 g unt, topit
- sare si piper
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 120C.
Asezonati carnea cu sare si piper dupa gust. puneti cimbrul, frunzele de salvie si frunzele de menta in interiorul pulpei de miel,
Legati cu sfoara de jur imprejur. Incalziți bucata de unt intr-o oala mare si gatiti cateva minute pe fiecare parte.
Puneti apoi carnea in tava de cuptor, si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora.
Scoateti carnea din cuptor si mariti la temperatura de 240C.
Intr-un bol amestecati ingredientele pentru crusta.
Raspanditi pe partea de sus a pulpei de miel si dati inapoi la cuptor pentru 5-10 minute.
Scoateți carnea de miel la cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 10-20 minute inainte de servi.
Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlete de miel in crusta picanta
Pofta buna!
Vreau si eu