Reteta zilei: Pulpa de miel cu dovleac si sos de usturoi

Printeaza

Pulpa de miel cu dovleac si sos de usturoi din: ulei de masline, pulpa de miel, sare, piper, usturoi, telina, morcovi, ceapa, pasta de rosii, vin rosu, supa de pui, coaja de portocala, dovleac, patrunjel, coaja de lamaie, fasole.

 

Ingrediente:

  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 buc pulpa de miel
  • Sare si piper proaspat macinat
  • 1 capatana de usturoi
  • 6 tulpini telina, tocata
  • 4 morcovi, tocati
  • 1 ceapa, tocata
  • ½ ceasca pasta de rosii
  • 3 cani de vin rosu
  • 6 cani supa de pui
  • coaja de portocala
  • 500gr dovleac, curatat si taiat cuburi
  • 4 linguri patrunjel, tocat
  • 4 catei de usturoi, curatat si tocat
  • 4 lingurite coaja de lamaie
  • 1 1/3 ceasca fasole, fiarta

Mod de preparare:

Incalziti 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare.

Asezonati carnea de miel cu sare si piper, adaugati in tigaie, si prajiti bine pe toate partile, aproximativ 8 minute.

Se transfera pe un platou. Se incalzeste cuptorul la 180C.

Adaugati cateii de usturoi, telina, morcovii si ceapa in tigaie.

Se fierbe la foc moderat, amestecand ocazional, pana se rumenesc, aproximativ 8 minute.

Adaugati pasta de tomate si fierbeti, amestecand, aproximativ 2 minute.

Se adauga vinul, se gateste la foc mare, aproximativ 15 minute.

Puneti din nou carnea de miel in tigaie, incorporate supa si coaja de portocala. Reduceti focul la mic.

Acoperiti cu un capac si dati la cuptor aproximativ 2 ore.

Intoarceti carnea din cand in cand.

Intre timp, pe o foaie de copt intr-o tava mare, amestecati dovleacul cu 2 linguri de ulei de masline.

Se condimenteaza cu sare si piper si se coace in cuptor pentru aproximativ o ora. I

Intr-un castron mic , se amesteca usturoiul tocat cu patrunjel si coaja de lamaie.

Scoateti carnea de miel de la cuptor si se transfera pe un platou.

Treceti sosul printr-o sita. Aruncati pulpa de legume. Adaugati inapoi sosul in tigaie, se condimenteaza cu sare si piper si se aduce la fierbere.

Adaugati pulpa de miel si dovleac. Fierbeti doar cateva minute.

Adaugati fasolea, acoperiti si opriti focul. Se lasa sa stea timp de cateva minute pentru a se amesteca aromele.

Turnati legumele si sosul in boluri mari si serviti cu carne de miel deasupra, decorati cu sosul de usturoi si lamaie.

 

Pulpa de miel cu dovleac si sos de usturoi

Pulpa de miel cu dovleac si sos de usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.