Reteta zilei: Pulpe de curcan cu legume si cimbru

Printeaza

Pulpe de curcan cu legume si cimbru din: curcan, sare, piper, ulei, ceapa, praz, telina, morcovi, usturoi, vin alb, cimbru, salvie, supa de pui, patrunjel.

Poate te intereseaza si Curcan umplut cu legume

Ingrediente:

  • 10 ciocanele de curcan sau pulpe intregi, taiate in jumatate
  • sare și piper
  • 4 linguri de ulei
  • 2 cepe, tocate
  • 4 fire praz, tocat
  • 6 tulpini de telina, felii subțiri
  • 6 morcovi, felii subțiri
  • 10 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 sticlă de vin alb sec
  • 8 crengute de cimbru
  • 8 crengute salvie
  • 2 l supa de pui
  • pătrunjel tocat, pentru servire

 

Mod de preparare:

Asezonati carnea de curcan cu sare și piper. Se toarnă ulei intr-o cratita si rumeniti pulpele pe ambele parti cate 4 minute.

Transferati pe o farfurie.

Se adaugă legumele in cratita și asezonati cu sare. Gatiti aproximativ 5 minute.

Se toarnă vinul și se adaugă cimbrul și salvia, se aduce la fierbere și se lasă să fiarba pana s-a redus la jumatate.

Incorporati din nou carnea in cratita si se acopera cu supa de pui.

Adăugați un vârf de cuțit de sare. Se aduce la fierbere, la foc mic, se acoperă și se fierbe timp de trei ore.

Verificați des. Sosul trebuie sa fie absorbit aproape total. Serviti cu patrunjel.

 

Pulpe de curcan cu legume si cimbru

Pulpe_de_curcan_cu_legume_si_cimbru_11

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.