Reteta zilei: Pulpe de curcan cu legume si cimbru
PrinteazaPulpe de curcan cu legume si cimbru din: curcan, sare, piper, ulei, ceapa, praz, telina, morcovi, usturoi, vin alb, cimbru, salvie, supa de pui, patrunjel.
Poate te intereseaza si Curcan umplut cu legume
Ingrediente:
- 10 ciocanele de curcan sau pulpe intregi, taiate in jumatate
- sare și piper
- 4 linguri de ulei
- 2 cepe, tocate
- 4 fire praz, tocat
- 6 tulpini de telina, felii subțiri
- 6 morcovi, felii subțiri
- 10 catei de usturoi, zdrobit
- 1 sticlă de vin alb sec
- 8 crengute de cimbru
- 8 crengute salvie
- 2 l supa de pui
- pătrunjel tocat, pentru servire
Mod de preparare:
Asezonati carnea de curcan cu sare și piper. Se toarnă ulei intr-o cratita si rumeniti pulpele pe ambele parti cate 4 minute.
Transferati pe o farfurie.
Se adaugă legumele in cratita și asezonati cu sare. Gatiti aproximativ 5 minute.
Se toarnă vinul și se adaugă cimbrul și salvia, se aduce la fierbere și se lasă să fiarba pana s-a redus la jumatate.
Incorporati din nou carnea in cratita si se acopera cu supa de pui.
Adăugați un vârf de cuțit de sare. Se aduce la fierbere, la foc mic, se acoperă și se fierbe timp de trei ore.
Verificați des. Sosul trebuie sa fie absorbit aproape total. Serviti cu patrunjel.
Pulpe de curcan cu legume si cimbru
Pofta buna!