Reteta zilei: Pulpe de miel cu sos gremolata
PrinteazaPulpe de miel cu sos gremolata din: ulei de masline, pulpe inferioare de miel, ceapa, morcov, telina, ghimbir, seminte de fenicul, fulgi de ardei rosu, pasta de tomate, vin rosu, stafide, patrunjel, menta, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 pulpe inferioare de miel
- 1 ceapa, tocata
- 1 morcov, tocat
- 1 tulpina de telina, tocata
- 1 buc ghimbir proaspat, tocat
- ½ lingurita seminte de fenicul, zdrobit usor
- ⅛ -1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 cana vin rosu
- 2-3 cani supa de pui
- ¼ cana stafide
sos gremolata:
- ¼ cana frunze de patrunjel, tocat
- ¼ cana frunze de menta, tocata
- 1 lingura ceapa tocata
- 1 lingura coaja de lamaie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C. Frecati pulpele de miel cu sare si piper negru. Incalziti uleiul de masline intr-o cratita.
Adaugati pulpele de miel si gatiti pe toate laturile, aproximativ 8 minute. Transferati mielul pe o farfurie.
In cratita adaugati ceapa, morcovul, telina si ghimbirul, asezonati cu un varf de cutit de sare si gatiti la foc mediu 6-8 minute.
Adaugati pasta de tomate intr-un loc gol al cratitei. Adaugati semintele de fenicul si fulgii de ardei rosu si gatiti pentru un minut. Se amesteca bine apoi, se adauga vinul si se aduce la fierbere.
Adaugati pulpele de miel in cratita, apoi supa de pui. Se aduce lichidul la fierbere, apoi se reduce la un foc mic, se acopera cu un capac si se transfera la cuptor. Gatiti 1 1/2 ore.
Scoateti pulepe. Se toarna lichidul printr-o sita apoi se readauga in oala si pulpele si pastrati calde. Adaugati stafidele si se aduce la fierbere 5 minute.
Intre timp, faceti sosul gremolata, combinati patrunjelul tocat, menta, ceapa si coaja de lamaie intr-un bol mic si se amesteca. Serviti cu sos gremolata si orez fiert.
Pulpe de miel cu sos gremolata
Pofta buna!