Reteta zilei: Pulpe de pui in crusta de condimente aromate
PrinteazaPulpe de pui in crusta de condimente aromate din: apa, sare, zahar, otet alb, zahar brun, boia de ardei, praf de chili, fulgi de ardei rosu, praf de usturoi, chimen, nucsoara, sare, piper, pulpe de pui, miere.
Ingrediente saramura:
- 4 cani de apa
- 1/3 cana de sare
- 1/3 ceasca zahar alb sau brun
- 1/3 ceasca otet alb
Ingrediente condimente:
- 6 linguri de zahar brun
- 4 linguri de boia de ardei dulce sau iute
- 3 linguri de praf de chili
- 1 lingura de fulgi de ardei rosu
- 2 lingurite praf de usturoi
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 2 linguri de sare
- 1 lingura piper negru
Ingrediente pui:
- 5-6 pulpe de pui taiate in jumatate
Ingrediente sos:
- 1 lingura miere
- 1 lingurita otet de cidru de mere
Mod de preparare:
Preparati saramura de pui: intr-un recipient mare de plastic, se amesteca apa, sare, zahar si otet.
Adaugati puiul si se acopera cu un capac, apoi se da la frigider pentru cel putin 1 ora, insa nu mai mult de 6 ore.
Intr-un bol mic amestecati condimentele.
Incalziti cuptorul la 150C. Scoateti puiul din saramura si se usuca pe prosoape de hartie.
Intr-o tava puneti folie de aluminiu si asezati puiul.
Condimentati bine pe ambele parti, acoperiti cu folia si dati la cuptor pentru 1 ora.
Apoi intoarceti folia si mai gatiti inca 30-60 de minute.
Apoi, desfaceti cu atentie folia si turnati sucul de la pui intr-o cratita mica, iar bucatile de pui se pun pe un platou de servire si se pastreaza deoparte.
In cratita in care ati pus sosul de la pui adaugati mierea si otetul de cidru de mere si gatiti cateva minute la foc mic.
Stropiti carnea de pui cu sos si serviti.
Pulpe de pui in crusta de condimente aromate
Pofta buna!
Demential arata pulpe de pui in crusta
Ce bine sunt pulpele astea
Poftesc la pulpele astea
Foarte bine arata pulpe de pui
Ce bine aata, foarte bun!