Reteta zilei: Pulpe de pui cu orz si sos de rosii
PrinteazaPulpe de pui cu orz si sos de rosii din: pulpe de pui, sare, piper, ulei de masline, usturoi, rosii, masline, oregano, supa de pui, orz, patrunjel.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase.
În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Ingrediente:
- 4 pulpe superioare de pui
- 1 vârf de cuțit de sare și piper
- 1 lingura ulei de masline
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 cutie rosii cubulete
- ⅓ cana masline fara samburi
- ½ linguriță oregano uscat
- 2 cesti supa de pui
- 1.5 cesti orz
- ¼ legatura patrunjel
Mod de preparare:
Spalati si uscati pulpele de pui, apoi se presara pe ambele părți, cu un vârf de cuțit de sare și piper.
Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.
Se adaugă pulpele de pui si rumeniti aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte.
Scoateți intr-o farfurie curată.
Se scurge excesul de grasime din tigaie, incorporati usturoiul si sotati 1 minut.
Adaugati rosiile, oregano, piper, se incorporeaza si maslinele si amestecati.
Adaugati supa de pui și orz și se amestecă pentru a se combina.
Incorporati pulpele de pui si acoperiti cu un capac.
Gatiti timp de 15 minute.
Opriti focul si lasati sa se odihneasca timp de 5 minute.
Serviti pulpele calde.
Pulpe de pui cu orz si sos de rosii
Pofta buna!