Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Printeaza

Pulpe de pui cu sos de patrunjel din: faina, pulpe de pui, sare, ulei, unt, ceapa, usturoi, patrunjel, sofran, vin alb.

Ingrediente: Pulpe de pui cu sos de patrunjel

  • ⅓ cana faina
  • 4 pulpe superioare de pui
  • sare
  • 1 cană ulei
  • 2 ½ linguri unt
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi, decojit
  • 2 legaturi pătrunjel proaspăt
  • 1 praf de șofran
  • ¾ cana vin alb

Mod de preparare:

Pastrati deoparte 1 lingură de făină.

Condimentati bucățile de pui cu sare și acoperiti cu făina rămasă.

Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Încălziți uleiul cu untul într-o tigaie. Adăugați bucățile de pui și gătiți la foc mediu până se rumenesc, aproximativ 10 minute. Transferati intr-o tava.

Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Preîncălziți cuptorul la 170C.

Se adaugă ceapa în tigaie și se gătește la foc mic, amestecând ocazional aproximativ 10 minute. Între timp, zdrobiți usturoiul, pătrunjelul și șofranul într-un mojar și incorporati vin.

Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Se adauga făina pastrat în ceapă și se amestecă continuu timp de 2 minute. Adăugați amestecul de vin și dați in fiert, amestecând continuu, apoi turnați peste pui.

Introduceți tava la cuptor și gătiți timp de 35-45 de minute.

Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Serviti cald.

Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Pulpe de pui cu sos de patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.