Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de patrunjel
PrinteazaPulpe de pui cu sos de patrunjel din: faina, pulpe de pui, sare, ulei, unt, ceapa, usturoi, patrunjel, sofran, vin alb.
- ⅓ cana faina
- 4 pulpe superioare de pui
- sare
- 1 cană ulei
- 2 ½ linguri unt
- 1 ceapă
- 1 catel de usturoi, decojit
- 2 legaturi pătrunjel proaspăt
- 1 praf de șofran
- ¾ cana vin alb
Mod de preparare:
Pastrati deoparte 1 lingură de făină.
Condimentati bucățile de pui cu sare și acoperiti cu făina rămasă.
Încălziți uleiul cu untul într-o tigaie. Adăugați bucățile de pui și gătiți la foc mediu până se rumenesc, aproximativ 10 minute. Transferati intr-o tava.
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Se adaugă ceapa în tigaie și se gătește la foc mic, amestecând ocazional aproximativ 10 minute. Între timp, zdrobiți usturoiul, pătrunjelul și șofranul într-un mojar și incorporati vin.
Se adauga făina pastrat în ceapă și se amestecă continuu timp de 2 minute. Adăugați amestecul de vin și dați in fiert, amestecând continuu, apoi turnați peste pui.
Introduceți tava la cuptor și gătiți timp de 35-45 de minute.
Serviti cald.
Pulpe de pui cu sos de patrunjel
Pofta buna!