Merdenele Tradiționale Românești: Gustul Autentic al Bucătăriei Românești din: faina, apa calduta, drojdie, sare, ulei, unt, branza sarata. Merdenelele, acele plăcinte sărate care îmbogățesc tradiția culinară românească, sunt o gustare inconfundabilă, care evocă gustul autentic al României. Această rețetă vă va ghida pas cu pas pentru a crea merdenele perfecte, combinând tradiția cu savoarea, într-un […]
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de rodie
PrinteazaPulpe de pui in sos de rodie din: ceapa, ceapa rosie, coriandru, usturoi, boia dulce, piper cayenne, piper negru, pasta de tamarind, suc de rodie, ketchup, sare, pulpe de pui, seminte de rodie.
Ingrediente:
- 4 cepe, cubulete
- 4 cepe rosii, cuburi
- 2 cesti de coriandru proaspat, tocat
- 10 de catei de usturoi, tocat
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita piper negru
- 3 linguri de pastă de tamarind
- 1 cana de suc de rodie
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingurita sare
- 10 pulpe de pui fara piele
- seminte de rodie, pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-o oală cu un capac etanș, se amestecă ceapa, 1 1/2 cesti coriandru, usturoi și condimente.
amestecă pasta de tamarind diluata, sucul de rodie, ketchup și sarea.
Adăugați pulpe de pui in oală și scufundati in sos.
Acoperiti si gatiti la foc mediu-mare timp de 10 minute, dati apoi focul la mic și gatiti timp de 1 oră.
Descoperiti și continuati sa gătiti pentru 20 de minute.
Serviti pulpele cu sos, garnisite cu coriandru si seminte de rodie.
Pulpe de pui in sos de rodie
Pofta buna!
Merdenele Tradiționale Românești: Gustul Autentic al Bucătăriei Românești
Vreau si eu 🙂