Reteta zilei: Pulpe de rata cu ciuperci

Printeaza

Pulpe de rata cu ciuperci din: ciuperci uscate, pulpe de rata, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de pui, cimbru.

 

Ingrediente:

  • ¼ cana ciuperci uscate
  • 2 pulpe rata
  • 3 cepe
  • 8 ciuperci
  • 1 cana vin rosu
  • 1 ½ cana supa de pui
  • 4 crengute de cimbru

 

 

Mod de preparare:

Adaugati ciupercile uscate intr-un bol mic si se acopera cu aproximativ ½. cana apa clocotita.

Indepartati orice exces de grasime de la nivelul pulpelor si crestati pielea.

Frecati rata cu un pic de sare si piper negru.

Frigeti picioarele de rata intr-o tigaie pana cand pielea este crocanta, aproximativ 10-12 minute la foc mediu.

Intoarceti si prajiti si pe partea cealalta pentru 2 minute.

Transferați pe o farfurie mare, se toarna grasimea deasupra si se pastreaza deoparte.

Preincalziti cuptorul la 180C. Curatati ceapa si sferturi.

Stoarceti ciupercile, dar pastrati lichidul. Adaugati in tigaie, la foc mediu si gatiti ceapa și ciupercile aproximativ 8 minute.

Asezonati, dupa gust. Se adauga vinul și se aduce la fierbere.

Se fierbe timp de un minut.

Adaugati din nou pulpele in tigaie, adaugati lichidul de la ciuperci, supa de pui si transferati la cuptor.

Gatiti la cuptor aproximativ 1 ½ ora. C

and rața este gata, transferati pulpele pe farfurii de servire, apoi scurgeti ciupercile si ceapa si adaugati langa pulpe.

Serviti preparatul cald.

 

Pulpe de rata cu ciuperci

Pulpe_de_rata_cu_ciuperci_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Rata pe varza acra

Rata pe varza acra din: varza, rata, slanina, piper, dafin. Ingrediente: o varză acră o raţă 100 g slănină afumată boabe de piper o frunză dafin   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală raţa. Varza se desface foi şi se spală în câteva ape calde ca să iasă sarea. Apoi se pun patru-cinci […]

 

Rata cu portocale si vin rosu

Rata cu portocale si vin rosu din: carne de rata, vin, portocale, orez, zahar, unt, scortisoara. Ingrediente: 1,750 kg carne de raţă 6 portocale mari 50 g de zahăr 1 pahar cu vin roşu 200 g orez 200 g unt sare 1 bucată de scorţişoară   Mod de preparare: Pregătiţi raţa, spălaţi-o foarte bine, apoi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mie una nu-mi place carnea de rata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.