Reteta zilei: Quesadilla
PrinteazaQuesadilla din: piept de pui, ulei de masline, sare de mare, piper, telina, ulei de cocos, sos iute, iaurt, usturoi, suc de lamaie, tortilla, ceapa rosie, cheddar.
Este o gustare delicioasă și apreciată din bucătăria mexicană, cunoscută pentru combinarea savuroasă de brânză și alte ingrediente într-o lipie de porumb sau făină, care este apoi prăjită sau coaptă până devine crocantă și aurie.
- 2 bucati piept de pui dezosat
- ulei de masline
- sare de mare și piper
- ¼ cana telina tocata
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos
- ¼ cana sosul iute
- 200ml iaurt
- 1 catel usturoi, mărunțit
- 2 linguri suc de lămâie
- 6 tortilla
- ½ ceapă roșie, feliată subțire
- 1 cană brânză cheddar mărunțită
Mod de preparare:
Incalziti grătarul.
Puneți pieptul de pui pe o suprafață de lucru. Amestecati cu ulei de măsline și condimentati cu sare și piper.
Rumeniti apoi pe gratar pe ambele parti cate 4 minute. Lăsați să se odihnească.
Se toacă puiul și se adaugă într-un bol împreună cu țelina, uleiul de nucă de cocos și sosul iute.
Amestecati.
Între timp, într-un castron mediu, combinați iaurtul, usturoiul, sucul de lămâie și ½ linguriță sare de mare.
Bateti pana se omogenizeaza.
Pentru a asambla quesadilla, ungeti pe o parte cu sos de iaurt, adaugati amestec de pui si garnisiti cu ceapa si cheddar.
Îndoiți cealata jumatate peste tortilla umpluta.
Puneti pe gratar aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Serviti cu sos de iaurt.
Quesadilla
Pofta buna!