Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin
PrinteazaO reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper.
Ingrediente:
- 200 gr faină
- 200 gr telemea de oaie
- 100 ml lapte
- 50 gr unt
- 1 ou
- 200 gr vinete
- 200 gr ceapă
- 100 gr roşii
- 100 ml vin
- 50 ml ulei
- 4 crenguţe de rozmarin
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Făina, oul, laptele şi untul se frământă până devin un aluat fin, ce se întinde pe o tavă, se înţeapă din loc în loc şi se coace circa 20 de minute la 150°C.
Vinetele se spală, li se îndepărtează coada, se taie în două pe lungime, apoi se feliază şi se pun la călit cu jumătate din ulei.
Ceapa se taie julien se căleşte separat în restul de ulei, se condimentează cu sare şi piper şi apoi se fierbe 5-6 minute cu vinul.
Pe tarta scoasă din cuptor se pun feliile de vinete, ceapa călită, felii de roşii şi bucăţi de brânză, se condimentează cu piper, se toarnă sosul de vin şi se ornează cu crenguţe de rozmarin.
Quiche cu ceapă şi vin
Pofta buna!
Bravo! Imi place