Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin

Printeaza

O reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper.

Quiche cu ceapă şi vin

Ingrediente:

  • 200 gr faină
  • 200 gr telemea de oaie
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 200 gr vinete
  • 200 gr ceapă
  • 100 gr roşii
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei
  • 4 crenguţe de rozmarin
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Făina, oul, laptele şi untul se frământă până de­vin un aluat fin, ce se întin­de pe o tavă, se înţeapă din loc în loc şi se coace circa 20 de minute la 150°C.

Quiche_cu_ceapa_si_vin_02

Vinetele se spală, li se îndepărtează coada, se ta­ie în două pe lungime, apoi se feliază şi se pun la călit cu jumătate din ulei.

Quiche_cu_ceapa_si_vin_03

Ceapa se taie julien se căleşte separat în restul de ulei, se condimentează cu sare şi piper şi apoi se fier­be 5-6 minute cu vinul.

Quiche_cu_ceapa_si_vin_04

Pe tarta scoasă din cup­tor se pun feliile de vinete, ceapa călită, felii de roşii şi bucăţi de brânză, se condi­mentează cu piper, se toar­nă sosul de vin şi se ornează cu crenguţe de rozmarin.

Quiche_cu_ceapa_si_vin_05

Quiche cu ceapă şi vin

Quiche cu ceapă şi vin

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.