Reteta zilei: Quiche cu sparanghel si ciuperci
PrinteazaQuiche cu sparanghel si ciuperci din: faina de migdale, usturoi, cimbru, sare, piper, ulei de masline, apa, ciuperci, sparanghel, oua, lapte de migdale, fulgi de ardei, branza.
Ingrediente:
- 2 cesti faină de migdale
- 3 catei usturoi, tocat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita sare
- ¼ linguriță piper
- ⅓ ceasca ulei de măsline
- 1 lingură de apă
- 1½ cesti ciuperci, curățate și tăiate în felii
- 1/2 ceasca sparanghel, curățat și tăiat în felii
- 6 ouă
- ⅓ ceasca lapte de migdale
- ¼ linguriță fulgi de ardei roșii
- 150gr brânză rasa
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Se amestecă împreună făină de migdale, usturoi, cimbru, piper și ½ linguriță de sare.
Se toarnă uleiul de măsline și apa în amestecul de făină si se amesteca până se combină bine.
Ungeți o tigaie din fontă.
Adaugati amestecul de făină în tigaie. Coaceți 18-20 minute.
Într-o tigaie la foc mediu, adaugati putin ulei de măsline.
Gatiti sparanghelul si ciupercile cu sare cateva minute, apoi raceste pe o farfurie.
Bateti ouăle, laptele de migdale, fulgi de ardei și sare.
Incorporati brânza rasa si omogenizati, apoi adaugati amestecul de sparanghel și ciuperci.
Se toarnă amestecul de ou în crustă și se coace timp de 30 de minute.
Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.
Quiche cu sparanghel si ciuperci
Pofta buna!