Quinoa cu Spanac si rosii uscate din: quinoa, branza feta, spanac, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Această versiune vegetariană îmbină textura bogată a quinoei cu prospețimea spanacului, oferind un deliciu modern și sănătos pentru toate gusturile. Experimentați o combinație unică de arome, care va aduce un suflu nou în bucătăria dvs. Ingrediente: […]
Reteta zilei: Quinoa cu legume si sos barbeque
PrinteazaQuinoa cu legume si sos barbeque din: quinoa, supa de pui, ulei de masline, porumb, ceapa rosie, sare, piper, usturoi rosii cherry, piept de pui, sos barbeque, branza pesmet, coriandru, ceapa verde, avocado.
Ingrediente:
- 1 cană quinoa
- 1 ½ cani supa de pui
- 1 lingura ulei de masline
- ¾ cană de porumb
- ½ ceapa rosie, tocata
- sare si piper
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 cana rosii cherry, taiate in jumătate
- 2 cani piept de pui tocat
- ½ ceasca sos barbeque
- 1 ½ ceasca branza rasa
- 3 linguri pesmet
Ingrediente pentru garnitura:
- coriandru proaspat
- ceapa verde felii subțiri
- rosii cherry
- avocado feliat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Se adauga quinoa si supa de pui într-o cratiță mică. Aduceti la fierbere, se acoperă și se fierbe timp de 14 minute.
Lăsati să se odihnească timp de 5 minute, acoperit, apoi se amesteca cu o furcutita.
Intre timp, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie.
Se adaugă porumb, ceapa rosie si asezonati cu un vârf de cuțit de sare și piper proaspăt măcinat.
Gatiti timp de aproximativ 5 minute.
Se incorporeaza roșiile și usturoiul și gatiti timp de 2 minute.
Opriti focul si se adauga quinoa, carne de pui, sos barbeque ¾ cana de brânză la tigaie.
Se amestecă până când totul este bine combinat.
Presarati deasupra restul de branza si apoi pesmetul.
Dati la cuptor timp de 25 de minute.
Garnisiti cu coriandru, ceapa verde, rosii si avocado si serviti.
Quinoa cu legume si sos barbeque
Pofta buna!
Imi propun ca reteta asta s-o icnerc 🙂