Reteta zilei: Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi
PrinteazaQuinoa cu sparanghel si aroma de usturoi din: ulei, seminte de chimen, ceapa, usturoi, sparanghel, sare, turmeric, quinoa, apa, coriandru.
Quinoa (pronunțat “kin-wah”) este o plantă și un aliment sănătos cu origini în America de Sud, în special în regiunile Anzilor din Bolivia, Peru și Ecuador. Quinoa este apreciată pentru valoarea sa nutritivă ridicată și este considerată un aliment complet, deoarece conține o gamă largă de substanțe nutritive esențiale.
Quinoa face parte din familia Amaranthaceae și este clasificată botanic ca o plantă ierbacee. Semințele de quinoa sunt mici și rotunde, având dimensiunea aproximativă a boabelor de mei.
Poate te intereseaza si:
- Quinoa cu tofu si broccoli
- Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras
- Lasagna cu pui, quinoa si spanac
Ingrediente:
- 2 lingurite ulei
- 1/2 lingurita semințe de chimen
- 1/2 cana ceapa tocata
- 4 catei de usturoi, tocat
- 2 cesti sparanghel maruntit
- sare, dupa gust
- 1 vârf de cuțit turmeric
- 1 cana quinoa
- 1 1/2 cani apa
- coriandru, pentru garnitura
Mod de preparare:
Incalziti ulei si se adauga semințe de chimen. Adaugati ceapa si usturoiul.
Gatiti cateva minute.
Se adaugă restul ingredientelor, cu excepția coriandrului.
Gatiti aproximativ 15-20 de minute.
Amestecati si garnisiti cu coriandru.
Serviti imediat.
Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi
Pofta buna!
E buna quinoa asta? N-am mancat niciodata