Reteta zilei: Quinoa cu sparanghel si lamaie
PrinteazaQuinoa cu sparanghel si lamaie din: quinoa, supa de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, sparanghel, sare, piper, cimbru, oregano, piept de pui, lamaie, lapte, ricotta, crema de branza, parmezan, pesmet, patrunjel.
Ingrediente:
- 1¼ ceașcă quinoa
- 2 cani supa de pui
- ulei de masline 1 ½ linguri
- 1 ceapa, tocata
- 5 catei de usturoi, tocat
- ½ legatura sparanghel taiat bucati
- sare si piper
- 1 lingura cimbru proaspat tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 cani piept de pui, gatit si tocat
- coaja de la 1 lamaie
- sucul de 1½ lămâi
- ¼ ceasca lapte
- ½ cana brânză ricotta
- 1¼ cana crema de branza
- ¼ ceasca parmezan ras
- ¼ ceasca de pesmet
Ingrediente pentru garnitura:
- 1 lamaie, tăiata felii subțiri
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150C.
Se combină quinoa și supa de pui într-o cratiță mică și se aduce la fierbere.
Dati apoi focul la mic, se acopera cratita cu un capac și se fierbe timp de aproximativ 14 minute.
Lasati, acoperit, timp de 5 minute, apoi se amesteca cu o furculiță.
Intre timp, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie termorezistenta la foc mediu.
Se adaugă ceapa și usturoiul și gatiti timp de 2 minute.
Se adaugă sparanghel, asezonati cu sare și piper și gatiti timp de 2-3 minute.
Se adauga cimbru, oregano, piept de pui, suc de lamaie si coaja.
Opriți focul si se adauga quinoa fierte, împreună cu lapte, ricotta și 1/4 cana crema de branza.
Într-un castron mic, combinati parmezan și psmet. Presarati deasupra.
Se adaugă restul de crema de branza si se presara cu amestecul de pesmet.
Decorati cu felii subtiri de lamaie.
Se dă la cuptor timp de 25-30 de minute.
Lasati sa se odihneasca.
Decorati cu patrunjel tocat si serviti preparatul cald.
Quinoa cu sparanghel si lamaie
Pofta buna!