Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

Printeaza

O reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare. Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, vitamina A şi B şi este indicat în dietele hipocalorice.

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

Ingrediente:

  • 3-4 bucăţi de macrou
  • 1 ceapă medie
  • 2 morcovi
  • 1 tulpină de ţelină
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 linguri cu oţet
  • 1 linguriţă cu piper roşu murat
  • sare
  • pătrunjel

pentru pesto:

  • 50 g migdale
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 ml ulei măsline
  • sucul de la o lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Aşezăm peştii curăţaţi, iar de jur împrejur punem morcovul, foile de dafin şi ţelina tăiate în bastonaşe, ceapa rondele şi pătrunjelul. Acoperim cu apă în care adău­găm 3-4 linguri de oţet de mere şi sare.

Rasol_de_macrou_cu_pesto_de_patrunjel_si_migdale

Punem cratiţa pe foc, iar din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsăm 7-8 minute după care stingem focul. Lăsăm peştele în marinată încă 15 minute apoi îl scoatem cu grijă, îi curăţăm pieliţa şi îl tăiem pe lungime în două părţi.

Rasol_de_macrou_cu_pesto_de_patrunjel_si_migdale_02

Eliminam oasele şi aşezăm jumătăţile de macrou într-o formă încăpătoare de cera­mică. Pe deasupra adăugăm bastonaşele de morcov, ţelină şi rondelele de ceapă.

Rasol_de_macrou_cu_pesto_de_patrunjel_si_migdale_03

Separat, mixăm pătrunjelul amestecat cu uleiul, migdalele, sucul de lămâie, usturoiul şi sarea, până ce obţinem un sos parfumat şi consistent.  Adăugăm o parte din acest sos pe deasupra macroului. Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgăm la frigider 30 – 45 de minute. Servim macroul însoţit de sosul rămas şi câteva bobiţe de piper roşu murat.

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.