Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale
PrinteazaO reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare. Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, vitamina A şi B şi este indicat în dietele hipocalorice.
Ingrediente:
- 3-4 bucăţi de macrou
- 1 ceapă medie
- 2 morcovi
- 1 tulpină de ţelină
- 2 foi de dafin
- 4-5 linguri cu oţet
- 1 linguriţă cu piper roşu murat
- sare
- pătrunjel
pentru pesto:
- 50 g migdale
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 ml ulei măsline
- sucul de la o lămâie
- 1 căţel de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Aşezăm peştii curăţaţi, iar de jur împrejur punem morcovul, foile de dafin şi ţelina tăiate în bastonaşe, ceapa rondele şi pătrunjelul. Acoperim cu apă în care adăugăm 3-4 linguri de oţet de mere şi sare.
Punem cratiţa pe foc, iar din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsăm 7-8 minute după care stingem focul. Lăsăm peştele în marinată încă 15 minute apoi îl scoatem cu grijă, îi curăţăm pieliţa şi îl tăiem pe lungime în două părţi.
Eliminam oasele şi aşezăm jumătăţile de macrou într-o formă încăpătoare de ceramică. Pe deasupra adăugăm bastonaşele de morcov, ţelină şi rondelele de ceapă.
Separat, mixăm pătrunjelul amestecat cu uleiul, migdalele, sucul de lămâie, usturoiul şi sarea, până ce obţinem un sos parfumat şi consistent. Adăugăm o parte din acest sos pe deasupra macroului. Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgăm la frigider 30 – 45 de minute. Servim macroul însoţit de sosul rămas şi câteva bobiţe de piper roşu murat.
Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale
Pofta buna!