Carnea de gâscă, adesea privită ca o delicatesă în bucătăria europeană, este cunoscută pentru textura sa bogată și gustul său intens. Cu toate acestea, consumul acestei carne nu este atât de răspândit în comparație cu alte tipuri de carne, precum cea de pui sau porc. […]
Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere
PrinteazaRasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc, piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, capere, sare.
Ingrediente:
- 1 rasol de porc dezosat, cu piele
- 1 lingura piper
- 2 linguri piper rosu
- 1-1/2 linguri seminte de fenicul
- 1 legatura rozmarin
- 1 lingura de cimbru
- 1/4 ceasca patrunjel
- Coaja de 1 portocala
- 4 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri capere tocate
- sare
Mod de preparare:
Prajiti intr-o tigaie semintele de fenicul, piper, piper rosu, apoi pisati intr-un mojar. Combinati usturoi, coaja de portocala si capere si pastrati deoparte.
Asezonati carnea cu sare , adaugati mixul de condiment, apoi mixul de usturoi si capere.
Rulati carnea de porc bine si crestati din loc in loc. Legati bine.
Lasati la marinat dupa preferinta, chiar si 48 de ore. Scoateti din frigider cu cateva ore inainte de a gati, pentru a se obisnui cu temperatura camerei.
Incalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava puneti putin ulei, adaugati rulada, adaugati cativa catei de usturoi, apoi gatiti pentru 3 ore.
Mariti temperatura la 180C, apoi mai gatiti 25 de minute. Lasati sa se odihneasca, feliati si serviti.
Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere
Pofta buna!
Osso Buco : Tradiție și Rafinament într-o Rețetă Italiană
gamba de vitel cu os, ceapa, usturoi, vin alb sec, rosii in bulion, morcovi, frunze de dafin, sare, piper, ulei de masline, coaja de lamaie, pasta de tomate. Ingrediente: 4 bucăți osso buco (gamba de vițel cu os) 2 cepe mari, tocate 3 căței […]
MI-ai facut pofta cu rasoul de porc 🙂
Ce bine arata rasoul de porc