Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas
PrinteazaRasol de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru, cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar brun, miere, scortisoara, felii de ananas.
Ingrediente:
- 1 rasol porc, afumat
- 5 crengute de cimbru
- 8 cuisoare
- 2 fire praz
Ingrediente glazura:
- 1 cana suc de ananas
- 1 lingura de ghimbir ras
- 1 lingura de marmelada de portocale
- 1/2 cana zahar brun
- 2 lingura de miere
- 1 varf de cutit de scortisoara
Ingrediente dressing:
- 5-8 felii de ananas
- 10-15 cuisoare
Mod de preparare:
Clatiti bine rasolul, apoi puneti intr-un vas adanc.
Se acopera cu apa, se adauga prazul, cuisoare si cimbru proaspa .
Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Se fierbe timp de aproximativ 30 de minute.
Scurgeti si puneti deoparte. Incalziti cuptorul la 180C. Inveliti rasolul in folie de aluminiu, si puneti intr- o tava.
Gatiti cate 20 de minute pentru fiecare jumatate de kilogram din cantitatea rasolului.
Din cand in cand, daca este nevoie adaugati apa in tava.
Pregatiti glazura, intr- o tigaie adaugati toate ingredientele, aduceti la fierbere pentru aproximativ 5 minute.
Amestecati pana se topeste zaharul.
Scoateti rasolul din cuptor, crestati din loc in loc si infigeti cuisoarele, apoi cu ajutorul unor scabitori infigeti feliile de ananas.
Ungeti cu glazura. Dati din nou la cuptor pentru 10 minute.
Repetati glazurarea si gatiti cate 10 minute, procesul trebuie repetat de cel putin 3 ori.
Lasati sa se odihneasca, feliati si serviti.
Rasol de porc cu glazura si felii de ananas
Pofta buna!
Ananas si porc, nu prea ma avant dupa o combinatie ca asta
Foarte, foarte bun rasolul de porc cu felii de ananas