Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Printeaza

Rasol de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru, cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar brun, miere, scortisoara, felii de ananas.

Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

 

Ingrediente:

  • 1 rasol porc, afumat
  • 5 crengute de cimbru
  • 8 cuisoare
  • 2 fire praz

Ingrediente glazura:

  • 1 cana suc de ananas
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 lingura de marmelada de portocale
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 lingura de miere
  • 1 varf de cutit de scortisoara

Ingrediente dressing:

  • 5-8 felii de ananas
  • 10-15 cuisoare

Mod de preparare:

Clatiti bine rasolul, apoi puneti intr-un vas adanc.

Se acopera cu apa, se adauga prazul, cuisoare si cimbru proaspa .

Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Se fierbe timp de aproximativ 30 de minute.

Scurgeti si puneti deoparte. Incalziti cuptorul la 180C. Inveliti rasolul in folie de aluminiu, si puneti intr- o tava.

Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Gatiti cate 20 de minute pentru fiecare jumatate de kilogram din cantitatea rasolului.

Din cand in cand, daca este nevoie adaugati apa in tava.

Pregatiti glazura, intr- o tigaie adaugati toate ingredientele, aduceti la fierbere pentru aproximativ 5 minute.

Amestecati pana se topeste zaharul.

Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Scoateti rasolul din cuptor, crestati din loc in loc si infigeti cuisoarele, apoi cu ajutorul unor scabitori infigeti feliile de ananas.

Ungeti cu glazura. Dati din nou la cuptor pentru 10 minute.

Repetati glazurarea si gatiti cate 10 minute, procesul trebuie repetat de cel putin 3 ori.

Lasati sa se odihneasca, feliati si serviti.

Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ananas si porc, nu prea ma avant dupa o combinatie ca asta

  2. Foarte, foarte bun rasolul de porc cu felii de ananas

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.