Reteta zilei: Ratatouille cu legume
PrinteazaRatatouille cu legume din: rosii, ulei, vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, cimbru, otet de vin rosu, zahar.
Ingrediente:
- 4 rosii
- ulei de masline
- 1 vanata, taiata cuburi
- 2-3 dovlecei taiati felii
- 1 ardei gras verde sau rosu
- 1 ceapa rosie, feliata
- 1 lingura de usturoi, tocat
- 2 lingurite cimbru
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 1 lingurita de zahar
Mod de preparare:
Se fierbe apa intr-o cratita mare. Crestati rosiile in forma de cruce. Puneti rosiile in apa clocotita timp de 10 secunde, scoateți și puneti in apa rece.
Cojiti rosiile. Taiati rosiile. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei de masline și adaugați vinetele. Gatiti timp de 5 minute și se transfera intr-un castron.
Adaugati 2 linguri de ulei in tigaie, apoi adaugati dovleceii, și gatiti timp de 3 minute. Scoateți dovleceii si adaugati in castronul cu vinete.
Adaugati ardeiul gras in tigaie și gatiti 2 minute. Scoateți și adaugati in castronul cu vinete și dovlecei.
Adaugati 2 linguri de ulei de masline in tigaie, se adauga ceapa si se gateste timp de 2 minute. Adaugați usturoiul și cimbrul, se amesteca și se gateste timp de 1 minut.
Adaugați lgumele din castron in tigaie și se amestecă. Adaugati rosiile, oțetul și zaharul și se amesteca bine. Fierbeti la foc mic timp de 20 minute. Adaugați sare și piper dupa gust.
Ratatouille cu legume
Pofta buna!
Ratatouille cu legume e un fel de ghiveci de-al nostru :))
Da