Reteta zilei: Ratatouille delicios

Printeaza

Ratatouille delicios din: rosii, dovlecei, vinete, ardei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, busuioc, foaie de dafin, zahar brun, sare, piper, patrunjel, usturoi, ulei de masline.

Ratatouille delicios

 

Ingrediente:

  • 4 rosii
  • 2 dovlecei, cuburi
  • 2 vinete, cuburi
  • 1 ardei rosu, cuburi
  • 1 ardei galben, cuburi
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 crengute de cimbru
  • 2 crengute de busuioc proaspat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura zahar brun
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Opariti rosiile si indepartati coaja. Tocati cuburi. Incingeti ulei de masline in 3 tigai. In prima tigaie adaugati ceapa si gatiti 5 minute.

Adaugati ardeii si gatiti inca 5 minute. Intre timp, in celelalte doua tigai gatiti vinetele si dovleceii 5-10 minute.

Ratatouille delicios

Incorporati apoi vinetele si dovleceii in tigaia cu ceapa, adaugati pasta de tomate, se amesteca bine si se fierbe timp de 2 minute.

Adaugati rosiile tocate, cimbrul si crengute de busuioc, frunze de dafin, 3 catei de usturoi zdrobiti, zahar brun, sare si piper.

Se amesteca bine.

Ratatouille delicios

Acoperiti si gatiti timp de 30 minute la foc mic. Aruncati frunzele de dafin, cimbrul si crengutele de busuioc.

Chiar inainte de servire, se adauga ultimul cațel de usturoi, tocat si patrunjelul tocat.

Ratatouille delicios

Ratatouille delicios

Ratatouille delicios

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Asta e un fel de tocanita!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.