Reteta zilei: Ratatouille

Printeaza

Ratatouille din: vinete, dovlecei, ulei, usturoi, ardei gras, rozmarin, cimbru, seminte de coriandru, rosii, busuioc, sare, piper, patrunjel.

 

 

Ingrediente: 

  • 2 vinete, tocate
  • 4 dovlecei, tocati
  • 150ml ulei
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
  • 2 ardei grasi galbeni, fara seminte, tocati
  • rozmarin
  • cimbru
  • 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobit
  • 3 rosii, tocate
  • 8 frunze busuioc
  • sare si piper
  • patrunjel, pentru servire

 

Mod de preparare:

Puneti vinetele si dovleceii intr-o strecuratoare si presarati cu sare, asezati deasupra o farfurie si pastrati deoparte aproximativ 30 de minute.

Intr-o tigaie, incalziti uleiul, adaugati ceapa si gatiti 6-7 minute, apoi adaugati usturoiul si mai gatiti 2 minute.

Uscati vinetele si dovleceii pe prosoape de hartie.

Ratatouille
Adaugati in tigaie, impreuna cu ardeii, dati focul la mare si rumeniti.

Adaugati ierburile, dati focul la mediu, acoperiti cu un capac si gatiti 40 de minute.

Incorporati rosiile si asezonati cu sare si piper. Gatiti inca 10 minute. Adaugati busuiocul.

Ratatouille
Lasati sa se odihneasca, garnisiti cu patrunjel si serviti imediat.

Ratatouille

Ratatouille

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta ratatouille de legume

Reteta ratatouille de legume din: vinete, dovlecei, ardei, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei 500 g ardei gras (roşu, verde, galben) 3 linguri ulei de măsline Pentru sos: 3 linguri ulei de măsline 4 cepe tocate 1 kg roşii opărite şi curăţate […]

 

Ratatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete

Ratatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete din: vânătă, sare, ulei de masline, ardei gras rosu, rosii uscate,usutroi, ceapa, verdeturi, rosii, dovlecel, ardei grasi rosii sau galbeni. Ingrediente: 1/2 vânătă de mărime medie 1 linguriţă şi jumătate de sare, 4 linguri de untdelemn de masline 1/4 ceaşcă de ardei gras rosu 1/4 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.