Reteta zilei: Ricotta de casa
PrinteazaRicotta de casa din: lapte, sare, lamaie, busuioc, piper, paine prajita cu usturoi.
- 4.5 l lapte
- 1 lingurita sare
- ⅔ cesti suc de lămâie
- ⅓ ceasca busuioc, tocat
- 1 linguriță coaja de lămâie
- ⅓ lingurițe piper
- paine prajita cu usturoi
Mod de preparare:
Într-un vas adânc, se încălzește laptele cu sare pana ajunge la temperatura de 90C, amestecând frecvent. Se scoate de pe foc și se toarnă suc de lămâie. Lăsați să stea timp de 25 de minute în timp ce bucățile se separă și formează. Nu deranjati.
Scurgeti in tifon aproximativ 10-15 minute.
Se transfera într-un bol mare. Încorporati busuiocul tocat, coaja de lămâie și piperul.
Se transfera in recipiente care se sigileaza și se lasă să se răcească timp de două ore.
Se servește cu pâine prăjită cu usturoi.
Ricotta de casa
Pofta buna!