Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 1 ceapă 250 g pulpă de dovleac 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de salvie proaspăt tocată 200 g orez 50 g parmezan proaspăt ras sare piper Mod de […]
Reteta zilei: Risotto cu ardei copt
PrinteazaRisotto cu ardei copt din: ardei gras, ulei de masline, usturoi, rosii, dafin, supa, orez, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 ardei grasi
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 cutii de 400gr rosii tocate
- 2 frunze de dafin
- 1.5 l supa
- 450gr orez arborio
- 6 frunze de busuioc, tocat
- sare si piper
Mod de preparare:
Coaceti ardeii in cuptor, lasati sa se raceasca si indepartati coaja, semintele si cotoarele.
Incalziti uleiul intr-o cratita si gatiti usturoiul, impreuna cu rosiile timp de 5 minute.
Adaugati ardeii tocati si frunzele de dafin. Gatiti timp de 15 minute.
Incorporati orezul peste legume si adaugati o parte din supa calda. Gatiti pana camd aceasta este absorbita de catre orez.
Continuati sa incorporati supa si procedati la fel pana terminati supa din recipient, cu mentiunea ca trebuie sa o mentineti calda.
Asezonati cu sare si piper, opriti focul si acoperiti cu un capac. Lasati sa se odihneasca 10 minute.
Presarati busuioc si serviti risotto cald.
Risotto cu ardei copt
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu dovleac si cu parmezan
Risotto cu sparanghel si parmezan
Risotto cu sparanghel si parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2 pahar vin alb 1/2 cub concentrat de legume 100 g parmezan ras […]
Pofta buna!