Reteta zilei: Risotto cu aroma de sofran

Printeaza

Risotto cu aroma de sofran din: orez pentru risotto, unt, ulei de masline, usturoi, rosii, vin alb, supa de pui, sofran, sare, piper, rozmarin, paprika, unt, parmezan.

Ingrediente: 

  • 160 g orez pentru risotto
  • 20 g unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tocat
  • 2 roșii, decojite și tocate
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supa de pui
  • 1 praf de sofran
  • sare si piper
  • rozmarin
  • paprika
  • 30 g unt
  • 20 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se încălzesc untul și uleiul de măsline într-o tigaie si prajiti usturoiul.

Adaugati orezul și gatiti cateva minute.

Risotto_cu_aroma_de_sofran
Adăugați vinul alb și amestecati, gatiti alte cateva minute si asezonati bine, apoi presarati sofranul.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_02
Incorporati rosiile si gatiti cu orezul.

Adaugati supa putin cate putin si lasati sa fie absorbita.

Dupa aproximativ 20-30 de minute cand orezul este fiert, adaugati untul si parmezan ras.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_03
Se amesteca bine.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_04

Serviti fierbinte.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_05

Risotto cu aroma de sofran

Risotto_cu_aroma_de_sofran_05

 

Pofta buna!

 

 

 

Risotto cu Brânză Roquefort și Pere

Risotto cu Brânză Roquefort și Pere – Această rețetă combină cremozitatea risotto-ului cu gustul distinct al brânzei Roquefort și dulceața perei, oferind o experiență culinară unică și rafinată. Este ușor de preparat și plin de arome complexe care îți vor încânta papilele gustative. Brânza Roquefort este cunoscută ca “regele brânzeturilor” și este una dintre cele […]

Risotto cu Mazăre și Parmezan

Risotto cu Mazăre și Parmezan din: ceapa, usturoi, orez, vin, supa, mazare, unt, sare, piper, patrunjel. Această rețetă combină cremozitatea clasică a risotto-ului cu dulceața mazării și aroma bogată a parmezanului, creând un echilibru gustativ deosebit. Reteta Risotto cu Mazăre și Parmezan Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 cană […]

Risotto cu Miel și Ciuperci Porcini

Risotto cu Miel și Ciuperci Porcini din: orez, carne de miel, ciuperci porcini, supa, ceapa, usturoi, vin, parmezan, unt, ulei, sare, piper, patrunjel. Risotto cu miel și ciuperci porcini este un exemplu splendid de cum ingredientele tradiționale italiene pot fi transformate într-un fel de mâncare sofisticat și plin de gust. Această rețetă îmbină textura cremoasă […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.