Reteta zilei: Risotto cu branzeturi
PrinteazaRisotto cu branzeturi din: unt, ceapa, supa de pui, risotto, vin alb, branza gruyere, branza, gorggonzola, parmezan, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 linguri unt
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1,2 l supa de pui
- 350g orez risotto
- 200ml vin alb
- 50 gr branza Gruyere, rasa
- 50g cubulete de branza
- 50g cubulete de branza Gorgonzola
- 50g parmezan ras
- sare și piper negru măcinat
- patrunjel proaspat tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Se topește untul într-o tigaie mare si se fierbe ceapa la foc mic, amestecand frecvent, timp de aproximativ 4-5 minute, pana se moaie si se rumeneste usor.
Între timp, se toarnă supa de pui într-o altă tigaie și se încălzește bine.
Adăugați orezul la amestecul de ceapa, se amestecă până când boabele încep să se umfle și apoi se adauga vinul.
Se amestecă pana se absoarbe. Apoi se toarnă putina supa. Se adaugă sare și piper după gust.
Se agită la foc mic pana cand supa a fost absorbita.
Se adaugă treptat supa rămasa, permițând orezului să absoarbă lichidul înainte de a adăuga mai mult și amestecând constant.
Dupa circa 20-25 minute, orezul va fi al dente și cremos.
Opriți focul, apoi se adaugă brazeturile.
Se amestecă ușor până la brânzeturile s-au topit, apoi asezonati, dupa gust.
Garnisiti cu patrunjel si serviti.
Risotto cu branzeturi
Pofta buna!