Reteta zilei: Risotto cu branzeturi

Printeaza

Risotto cu branzeturi din: unt, ceapa, supa de pui, risotto, vin alb, branza gruyere, branza, gorggonzola, parmezan, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente: 

  • 3 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1,2 l supa de pui
  • 350g orez risotto
  • 200ml vin alb
  • 50 gr branza Gruyere, rasa
  • 50g cubulete de branza
  • 50g cubulete de branza Gorgonzola
  • 50g parmezan ras
  • sare și piper negru măcinat
  • patrunjel proaspat tocat, pentru ornat

Mod de preparare:

Se topește untul într-o tigaie mare si se fierbe ceapa la foc mic, amestecand frecvent, timp de aproximativ 4-5 minute, pana se moaie si se rumeneste usor.

Între timp, se toarnă supa de pui într-o altă tigaie și se încălzește bine.

risotto_cu_branzeturi

Adăugați orezul la amestecul de ceapa, se amestecă până când boabele încep să se umfle și apoi se adauga vinul.

Se amestecă pana se absoarbe. Apoi se toarnă putina supa. Se adaugă sare și piper după gust.

Se agită la foc mic pana cand supa a fost absorbita.

risotto_cu_branzeturi_02

Se adaugă treptat supa rămasa, permițând orezului să absoarbă lichidul înainte de a adăuga mai mult și amestecând constant.

Dupa circa 20-25 minute, orezul va fi al dente și cremos.

Opriți focul, apoi se adaugă brazeturile.

risotto_cu_branzeturi_03
Se amestecă ușor până la brânzeturile s-au topit, apoi asezonati, dupa gust.

Garnisiti cu patrunjel si serviti.

risotto_cu_branzeturi_04

Risotto cu branzeturi

risotto_cu_branzeturi_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.