Reteta zilei: Risotto cu ciuperci porcini
PrinteazaO reteta de risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui si parmezan.
Ingrediente
- 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml de apa fierbinte pentru 30 de minute.
- 4 linguri ulei de masline, plus suplimentar pentru prăjit
- 500 g ciuperci feliate
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- sare şi piper negru
- 60 g unt nesărat
- 2 cepe, tocate marunt
- 400g de orez risotto
- ½ ceasca vin alb sec
- 1,5 l supa de pui
- 150g parmezan ras
Mod de preparare:
Strecurati porcini puse la inmuiat in apa fierbinte. Se încălzeşte o cantitate generoasa de ulei intr-o tigaie şi se prăjesc ciupercile cu usturoi, sare şi piper până devin aurii.
Puneti 4 linguri de ulei şi untul într-o cratiţă şi adaugati ceapa şi un vârf de cuţit de sare. Gatiti la foc foarte mic, amestecand ocazional, pana ceapa se inmoaie.Se incorporeaza orezul şi se fierbe la foc mediu, amestecând sa nu se lipeasca, aproximativ 2-3 minute. Apoi adăugaţi vinul si se lasa la fiert.
Adaugati porcini, ciupercile şi o parte din supa de pui. Incorporati apoi restul supei de pui, putin cate putin, pana la epuizare. Ar trebui ca in maxim 20-25 de minute sa fie gata.
Opriti focul si adaugati parmezan ras. Se serveste cu parmezan presarat deasupra.
Risotto cu ciuperci porcini
Pofta buna!
Vreau si eu, arata foarte bine!