Migdale aromate crocante din: migdale, ulei de trufe, sare de mare, zahar brun, rozmarin, coaja de portocala, fulgi de ardei iute. Migdalele prăjite sunt un deliciu clasic apreciat pentru gustul lor crocant și aromele de nuci prăjite. Cu toate acestea, astăzi vă vom prezenta o variantă specială a acestui snack iubit, care adaugă un aer […]
Reteta zilei: Risotto cu ciuperci
PrinteazaRisotto cu ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, orez, vin alb sec, cimbru, mascarpone.
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci uscate
- 1/2 kg ciuperci proaspete
- 2 linguri unt
- 1 ceapa, tocata
- 1 ¼ cana orez arborio
- 1 cana vin alb sec
- 3 cani supa de pui
- crengute proaspete de cimbru
- 320gr mascarpone
Mod de preparare:
Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si se toarna aproximativ o jumatate cana de apa fiarta peste ele.
Lasa sa se inmoaie, iar intre timp curata ciupercile proaspete, apoi le feliati. Scoateti ciupercile uscate din apa si scurgeti bine.
Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o oala mare la foc mediu. Adaugati ciupercile si sotati 10-15 de minute.
Asezonati ciupercile cu sare si piper si transferati intr-un castron.
incalzeste restul de unt in aceeasi tigaie, adaugati ceapa, asezonati cu sare si sotati aproximativ 2 minute.
Adaugati orezul si gatiti pentru un minut.
Se adauga vinul si se fierbe pana cand orezul a absorbit aproape tot lichidul.
Adaugati lichidul in care ati inmuiat ciupercile, reduceti focul si lasati sa fiarba pana s-a absorbit tot lichidul.
incorporeaza aproximativ o treime din supa de pui. Amestecati si incorporati restul de supa cate putin.
Fierbeti aproximativ 30-40 de minute.
Adaugati apoi ciupercile si cimbrul. Gatiti risotto si ciupercile impreuna pentru 1-2 minute.
Opriti focul si se adauga mascarpone. condimenteaza cu piper negru si sare, dupa gust. Serviti cald.
Risotto cu ciuperci
Pofta buna!
Scoici cu Sos de Unt și Citrice
Scoici cu Sos de Unt și Citrice din: scoici, unt nesarat, suc de portocalesuc de grapefruit, usturoi, coaja de portocala, coaja de grapefruit, patrunjel, sare, piper, paine crocanta. În lumea vastă a fructelor de mare, scoicile ocupă un loc de cinste, oferind o varietate de arome și texturi care pot transforma orice masă într-o experiență […]