Reteta zilei: Risotto cu ciuperci

Printeaza

Risotto cu ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, orez, vin alb sec, cimbru, mascarpone.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg ciuperci uscate
  • 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 ¼ cana orez arborio
  • 1 cana vin alb sec
  • 3 cani supa de pui
  • crengute proaspete de cimbru
  • 320gr mascarpone

 

Mod de preparare:

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si se toarna aproximativ o jumatate cana de apa fiarta peste ele.

Lasa sa se inmoaie, iar intre timp curata ciupercile proaspete, apoi le feliati. Scoateti ciupercile uscate din apa si scurgeti bine.

Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o oala mare la foc mediu. Adaugati ciupercile si sotati 10-15 de minute.

Asezonati ciupercile cu sare si piper si transferati intr-un castron.

incalzeste restul de unt in aceeasi tigaie, adaugati ceapa, asezonati cu sare si sotati aproximativ 2 minute.

Adaugati orezul si gatiti pentru un minut.

Se adauga vinul si se fierbe pana cand orezul a absorbit aproape tot lichidul.

Adaugati lichidul in care ati inmuiat ciupercile, reduceti focul si lasati sa fiarba pana s-a absorbit tot lichidul.

incorporeaza aproximativ o treime din supa de pui. Amestecati si incorporati restul de supa cate putin.

Fierbeti aproximativ 30-40 de minute.

Adaugati apoi ciupercile si cimbrul. Gatiti risotto si ciupercile impreuna pentru 1-2 minute.

Opriti focul si se adauga mascarpone. condimenteaza cu piper negru si sare, dupa gust. Serviti cald.

 

Risotto cu ciuperci

Risotto_cu_ciuperci_06

 

Pofta buna!

 

 

Migdale aromate crocante

Migdale aromate crocante din: migdale, ulei de trufe, sare de mare, zahar brun, rozmarin, coaja de portocala, fulgi de ardei iute. Migdalele prăjite sunt un deliciu clasic apreciat pentru gustul lor crocant și aromele de nuci prăjite. Cu toate acestea, astăzi vă vom prezenta o variantă specială a acestui snack iubit, care adaugă un aer […]

Scoici cu Sos de Unt și Citrice

Scoici cu Sos de Unt și Citrice din: scoici, unt nesarat, suc de portocalesuc de grapefruit, usturoi, coaja de portocala, coaja de grapefruit, patrunjel, sare, piper, paine crocanta. În lumea vastă a fructelor de mare, scoicile ocupă un loc de cinste, oferind o varietate de arome și texturi care pot transforma orice masă într-o experiență […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.