Reteta zilei: Risotto cu ciuperci
PrinteazaRisotto cu ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, orez, vin alb sec, cimbru, mascarpone.
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci uscate
- 1/2 kg ciuperci proaspete
- 2 linguri unt
- 1 ceapa, tocata
- 1 ¼ cana orez arborio
- 1 cana vin alb sec
- 3 cani supa de pui
- crengute proaspete de cimbru
- 320gr mascarpone
Mod de preparare:
Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si se toarna aproximativ o jumatate cana de apa fiarta peste ele. Lasa sa se inmoaie, iar intre timp curata ciupercile proaspete, apoi le feliati. Scoateti ciupercile uscate din apa si scurgeti bine.
Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o oala mare la foc mediu. Adaugati ciupercile si sotati 10-15 de minute. Asezonati ciupercile cu sare si piper si transferati intr-un castron. Se incalzeste restul de unt in aceeasi tigaie, adaugati ceapa, asezonati cu sare si sotati aproximativ 2 minute. Adaugati orezul si gatiti pentru un minut.
Se adauga vinul si se fierbe pana cand orezul a absorbit aproape tot lichidul. Adaugati lichidul in care ati inmuiat ciupercile, reduceti focul si lasati sa fiarba pana s-a absorbit tot lichidul. Se incorporeaza aproximativ o treime din supa de pui. Amestecati si incorporati restul de supa cate putin. Fierbeti aproximativ 30-40 de minute.
Adaugati apoi ciupercile si cimbrul. Gatiti risotto si ciupercile impreuna pentru 1-2 minute. Opriti focul si se adauga mascarpone. Se condimenteaza cu piper negru si sare, dupa gust. Serviti cald.
Risotto cu ciuperci
Pofta buna!