Reteta zilei: Risotto cu piept de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de risotto cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, risotto, mazare, cascaval, ardei gras rosu, supa de pui, ulei de masline, usturoi, sare, piper si pasta de rosii.
Ingrediente:
- 2 piepti de pui potriviti
- 2 cepe
- 500 g risotto
- 100 g mazare
- cascaval ras
- 1 ardei gras rosu
- 1 l supa de pui
- 1 pahar vin alb
- ulei masline
- 3-4 catei usturoi
- sare
- piper
- pasta de rosii
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui fasii subtiri si se pune la prajit in ulei de masline incins intr-o tigaie de tip wok pentru 5 minute. Se scoate puiul pe servet de hartie pentru a fi absorbit uleiul.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Ardeiul se toaca potrivit. Ceapa, usturoiul si ardeiul se pun la inmuiat in restul de ulei ramas de prajirea puiului in tigaie. Dupa cateva minute se adauga si puiul in mixtura si se lasa 2-3 minute.
Se adauga apoi orezul spalat in apa rece si se lasa cateva minute. Atentie, trebuie amestecat frecvent pentru a nu se prinde orezul de tigaie. Se adauga vinul dupa 2 minute si se lasa sa fie absorbit. Se adauga apoi cate un polonic din supa de pui si se lasa la fiert, timp in care amestecam frecvent.
Se adauga mazarea. Pasta de rosii se amesteca cu apa si se toarna putin cate putin amestecand mereu pana este absorbita, iar orezul este fiert. La sfarsit se adauga cascavalul ras, se opreste focul se se acopera tigaia. Se serveste fierbinte.
Risotto cu piept de pui
Pofta buna!
Arata bine risotto asta