Reteta zilei: Risotto cu mazare si dovleac
PrinteazaRisotto cu mazare si dovleac din: mazare, fasole verde, ulei de masline, unt, dovleac, ceapa, orez, vin alb, supa de pui, parmezan, sare, piper.
Ingrediente:
- 115g mazăre
- 115g fasole verde proaspata, tăiate bucati pe lungime
- 2 linguri ulei de masline
- 75g unt
- 1 dovleac, mic, curatat si taiat fasii
- 1 ceapa , tocata fin
- 275g orez risotto
- 120ml vin alb
- 1 l supa de pui
- 75g parmezan proaspăt ras
- sare și piper negru măcinat
Mod de preparare:
Aduceti o cratita de apă ușor sărată la fierbere, se adaugă mazăre și fasole și se fierbe timp de 2-3 minute, pana cand legumele sunt doar fragede.
Scurgeti, spalati sub jet de apa rece, scurgeti din nou si pastrati deoparte.
Se adaugă dovleac și se fierbe ușor timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unui spumiere se scoate si se pune deoparte.
Se adaugă ceapa și se gateste ușor timp de aproximativ 3 minute, amestecand frecvent, pana se inmoaie.
Se adauga teca orezul si gatiti cateva minute. Se adauga vinul. Se amestecă pana cand acesta a fost absorbit.
Incorporati [utina supa, sare și piper după gust. Se agită la foc mic pana cand supa a fost absorbita.
Se adaugă treptat supa rămasa, permițând orezului să absoarbă lichidul înainte de a adăuga altul. Amestecati tot timpul.
După aproximativ 20 de minute, orezul este fiert si cremos, se amestecă ușor legumele, untul ramas si aproximativ jumatate din parmezan ras. Gatiti cateva minute.
Asezonati, dupa gust si serviti cu parmezan ras.
Risotto cu mazare si dovleac
Pofta buna!