Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 1 ceapă 250 g pulpă de dovleac 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de salvie proaspăt tocată 200 g orez 50 g parmezan proaspăt ras sare piper Mod de […]
Reteta zilei: Risotto cu parmezan
PrinteazaRisotto cu parmezan din: usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, sofran, unt, ceapa, orez arborio, vin alb, supa, sare, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 4 linguri patrunjel, tocat
- coaja de la 1 lamaie
- Ingrediente risotto:
- 1 lingurita sofran
- 2 linguri unt
- 1 ceapa, tocata
- 275gr orez arborio
- 150ml vin alb
- 1 l supa
- sare si piper
- parmezan, ras
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol usturoi, patrunjel si coaja de lamaie.
Pentru prepararea risotto-ului, puneti sofraul intr-un bol cu 1 lingura apa si pastrati deoparte cateva minute.
Topiti untul, gatiti ceapa 5 minute. Adaugati orezul si gatiti 2 minute.
Incorporati vinul si mixul de sofran si mai gatiti cateva minute, pana cand vinul este absorbit.
Adaugati 600ml supa si gatiti pana se absoarbe, amestecand frecvent.
Incorporati restul de supa, pana este absorbita si orezul este moale si cremos.
Asezonati, dupa gust si transferati in vase de servire.
Garnisiti cu parmezan si patrunjel si serviti.
Risotto cu parmezan
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu dovleac si cu parmezan
Risotto cu ierburi aromatice si vin
Risotto cu ierburi aromatice si vin din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente: 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar vin alb 1 […]
Pofta buna!