Reteta zilei: Risotto cu scoici
PrinteazaRisotto cu scoici din: mazare, spanac, patrunjel, menta, supa de pui, ulei de masline, unt, ceapa, telina, orez arborio, vin alb, parmezan, suc de lamaie, scoici, boia, usturoi, ardei iute, sos worcestershire, sare, piper.
Poate te intereseaza si Risotto cu legume si sos de rosii
Ingrediente risotto:
- ½ ceasca mazăre
- 2 cesti de spanac, maruntit
- ½ ceasca patrunjel tocat
- ¼ cană de menta
- 5-6 cesti supa de pui
- ½ ceasca ulei de măsline
- 50 de gr unt
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 tulpini de telina, tocata marunt
- 500gr de orez arborio
- ½ ceasca de vin alb
- ½ ceasca parmezan ras
- Sucul de la 1 lamaie
Ingrediente scoici:
- 2 conserve de scoici
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 2 bucăți ardei iute, tocat
- 3 linguri ulei de măsline
- sos Worcestershire, dupa gust
- sare si piper, dupa gust
Mod de prepoarare:
Adaugati mazărea, spanacul, patrunjelul si menta intr-un blender.
Se amestecă cu 1 cana de apa pana se omogenizeaza.
Într-o tigaie adaugati jumatate din cantitatile de unt și ulei de măsline și incorporati ceapa si telina.
Gatiti până se inmoaie.
Se adaugă orezul și se amestecă bine, la foc mediu, timp de aproximativ 1 minut.
Apoi se adaugă vinul alb, amestecand bine, aproximativ 2 minute.
Încorporati supa de pui, amestecand bine aproximativ 2-3 minute.
Incorporati restul de unt, jumătate din parmezan si sucul de lamaie.
Se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper.
Se adauga piureul de legume verzi.
Opriti focul, dar pastrati risotto-ul cald.
Între timp, se scurg scoicile, se adauga intr-o tigaie impreuna cu restul ingredientelor.
Gatiti la foc mare, aproximativ 1-2 minute.
Aranjați risotto pe farfurii de servire, adaugati scoici, presarati parmezan și stropiti cu ulei de măsline.
Serviti imediat.
Risotto cu scoici
Pofta buna!