Reteta zilei: Risotto cu spanac
PrinteazaRisotto cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente:
- 2 ardei roșii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa alba, tocata cuburi
- 1 ceasca de orez Arborio
- 1/4 ceasca vin alb sec
- 4 cesti supa de pui
- 2 linguri unt
- 1/2 cana parmezan ras
- 2 cesti de spanac
- Sare și piper
- Busuioc, pentru garnitura
- Parmezan pentru garnitura
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti ardeii pe o foaie de copt si coaceti aproximativ 8 minute.
Scoateți din cuptor și puneți-i intr-o pungă de plastic care se poate sigila.
Lasati pentru 10 minute. Scoateti din punga si curatati de coaja si de seminte.
Taiati apoi ardeii intr-un procesor de alimente.
Intre timp, se incalzește uleiul intr-o tigaie la foc mediu.
Adaugati ceapa si gatiti 5 minute. Adaugați orezul și amestecati 1 minut.
Incorporati ardeiul. Adaugați vinul și fierbeti pana se evapora, aproximativ un minut.
Intr-o alta tigaie incalziti supa de pui. Reduceti focul la mediu si adaugati jumatate din supa de pui.
Gatiti pana cand lichideul este absorbit.
Adaugati si restul de supa si fierbeti din nou pana este absorbit tot lichidul.
Adauga unt și parmezan si amestecati pentru a se combina. Se adauga piper.
Incorporati spanacul si amestecati bine.
Asezonati cu sare si piper dupa gust. Serviti imediat cu parmezan si busuioc.
Risotto cu spanac
Pofta buna!
Foarte bine arata risotto cu spanac, foarte bine!
Vreau si eu!
Ce-mi place risotto cu spanac, foarte, foarte bun. bravo! Imi place mult acest risotto